Telegram-emojiplatform, zelfgemaakte geanimeerde emojibundels, Telegram Premium als cadeau en meer

Lees de originele aankondiging in het Engels
Aangepaste emojibundels, Telegram Premium als cadeau en meer

Sinds deze zomer heeft Telegram meer dan 700 miljoen actieve gebruikers. We zijn ook gestart met Premium Telegram Premium, waardoor iedereen de verdere ontwikkeling van Telegram kan ondersteunen en tegelijkertijd toegang tot exclusieve functies krijgt.

Bij de update van vandaag introduceren we het Telegram-emojiplatform, geanimeerde emoji in berichten en bijschriften, aangepaste emojibundels, de mogelijkheid om Telegram Premium cadeau te doen, een nieuwe privacy-instelling voor spraakberichten – en nog veel meer.

Premium Aangepaste geanimeerde emoji

Vandaag lanceren we een open emojiplatform waar iedereen zelfgemaakte emojibundels voor Telegram Premium-gebruikers kan uploaden in hun eigen unieke stijl, met zelfontworpen figuren.

De nieuwe geanimeerde emoji kunnen aan de inhoud van berichten en bijschriften van media worden toegevoegd, waardoor je chats een extra dimensie krijgen. Premium-gebruikers krijgen in eerste instantie toegang tot 10 aangepaste emojibundels met meer dan 500 Premium-emoji – en er komen later nog veel meer.

Wanneer je een bericht begint te typen, zal de Stickers stickerknop veranderen in een Emoji emojiknop waarmee je het vernieuwde emojipaneel kunt openen – zodat je makkelijk door je emojibundels kunt bladeren en nieuwe kunt toevoegen.

Alle gebruikers, Premium of niet, kunnen elke geanimeerde emoji zien. Daarnaast kan iedereen alle speciale emoji gratis uitproberen in hun bewaarde berichten - hiermee geef je extra stijl aan notities en herinneringen.

Alle bundels zijn opgenomen in de emojisuggesties – typ een trefwoord zoals :smile of :lol en je krijgt resultaten uit je volledige bibliotheek te zien. Als je een standaardemoji selecteert, zie je ook suggesties uit je geanimeerde bundels.

Interactieve aangepaste emoji

Veel populaire aangepaste emoji zijn ook interactief wanneer ze in 1-op-1-chats worden verzonden – elke gebruiker kan op ze tikken om gesynchroniseerde effecten op het volledige scherm af te spelen.

Probeer dit eens met veelgebruikte emoji zoals 😂😍😁😱❤️👍🎉 en meer – bijvoorbeeld 💸🔥👻.

Nieuw paneel voor stickers, GIF's en emoji op iOS

Het stickerpaneel is opnieuw ontworpen voor iOS, met aparte tabbladen voor stickers, GIF's en emoji – net als bij de apps voor Android, desktop en web.

In alle apps bevat de GIF-sectie nu duizenden hoogwaardige GIF's uit je favoriete films en series – dankzij de inzendingen van onze recente wedstrijd.

Premium Privacy-instellingen voor spraakberichten

Premium-gebruikers krijgen een nieuwe instelling waarmee ze kunnen bepalen wie hen spraak- en videoberichten kan sturen – mogelijke opties zijn iedereen, mijn contacten of niemand.

Privacy-instellingen voor spraak- en videoberichten

Net als bij andere privacy-instellingen zijn hier ook uitzonderingen mogelijk. Je kunt dus specifieke personen of groepen instellen die jou altijd of nooit spraakberichten mogen sturen.

Als iemand die dit altijd mag doen, een ongunstig moment kiest, kun je zijn/haar spraakbericht in tekst omzetten.

Om deze instelling te wijzigen, ga je naar Instellingen > Privacy en veiligheid > Spraakberichten.

Telegram Premium als cadeau

Je kunt de Premium-ervaring nu met vrienden, familieleden en collega's delen door hen een vooruitbetaald abonnement voor 3, 6 of 12 maanden te schenken – tegen een gereduceerde prijs.

Open het profiel van een gebruiker, tik op Menu iOS of Menu Android en kies Premium als cadeau. De gebruiker krijgt dan meteen een speciaal bericht in zijn/haar chat met jou – met daarin een geanimeerde cadeauverpakking.

Als je één van de desktopapps van Telegram gebruikt of de Android-app rechtstreeks van onze website hebt gedownload, kun je bots zoals @PremiumBot gebruiken om je op Telegram Premium te abonneren of het als cadeau te doen.

In de veelgestelde vragen is er nu een speciale sectie voor Telegram Premium – waar je kunt lezen hoe je je abonnement beheert, welke functies het biedt en waarom je er vrolijk van wordt.

Meer interactieve emoji

Het ontwerpen van nieuwe interactieve emoji met schermvullende effecten is een leuke traditie. Vandaag voegen we 🍌🤨⚡️💔🏆😐 toe. Verstuur elk van deze in een 1-op-1 chat om een grote geanimeerde emoji te zien die effecten geeft wanneer je erop tikt:

Deze emoji zijn ook als reactie beschikbaar – maar op dit moment alleen voor Premium-abonnees.

Alle gebruikers kunnen tikken op exclusieve reacties die al door een Premium-abonnee aan een bericht zijn toegevoegd.

En dat was het voor vandaag. Geniet van de rest van de zomer, terwijl wij ons terugtrekken in onze kerkers – waar het altijd koel is en de volgende update goed op weg is.


12 augustus 2022
Het Telegram-team