Verhalen voor groepen en 8 andere functies

Lees de originele aankondiging in het Engels
Stories for Groups and 8 More Features

Met 9 nieuwe functies brengt Telegram grootschalige communicatie via groepen naar een niveau dat nog niet eerder is gezien. Vanaf nu kunnen groepen verhalen plaatsen en die als bericht opslaan op hun profiel. Groepen kunnen ook unieke achtergronden en statussen instellen, evenals hun uiterlijk tot in detail personaliseren. De kleur en het logo van de profielomslag zijn ook instelbaar, evenals de stijl van de link. Al deze functies zijn reeds beschikbaar en worden ontgrendeld zodra genoeg leden een boost aan hun favoriete groepen hebben toegekend. Dankzij boosts kunnen deze groepen spraak-naar-tekst en premium aangepaste emoji aan hun leden bieden.

Boosts voor groepen

Dankzij boosts die van leden of via winacties zijn verkregen, kan het niveau van een groep stijgen. Naast verhalen van groepen en een aanpasbaar uiterlijk, hebben leden van groepen met een hoger niveau ook toegang tot premium-functies zoals spraak-naar-tekst en aangepaste emoji wanneer ze in de groep chatten.

Verhalen van groepen

Deze update geeft beheerders van groepen de mogelijkheid om verhalen te plaatsen. Antwoorden van leden op het verhaal komen in de groep terecht, wat nieuwe gesprekken kan aanwakkeren.

Er zijn twee manieren om een verhaal namens je groep te plaatsen: je kunt tikken op het verhalenpictogram (+) op het profiel van de groep of je kunt de groep selecteren onder 'Verhaal plaatsen als' wanneer je het verhaal aan het opstellen bent.

Emojistatus, omslag, achtergrond en linkstijl

Groepen met voldoende boosts krijgen toegang tot unieke personalisatiemogelijkheden, die alleen op Telegram beschikbaar zijn. Je kunt bijvoorbeeld de kleur en het logo van de profielomslag van je groep aanpassen. Ook kun je een emojistatus en achtergrond instellen die zichtbaar is voor iedereen die je groep opent.

De kunstenaars van Telegram hebben duizenden emoji ontworpen. Daaruit kun je een emojistatus voor je groep kiezen, die naast de groepsnaam komt. Alles is mogelijk: van bewegende gamepads tot geheimzinnige aubergines.

Om je groep te personaliseren, kun je het profiel openen en Bewerken > Uiterlijk kiezen. Het niveau van de groep bepaalt welke instellingen beschikbaar zijn.

Emojibundel van de groep

Groepen met een hoger niveau krijgen in hun chat toegang tot een aantal premium-functies van Telegram.

Beheerders kunnen één bundel met aangepaste emoji kiezen die door alle leden in de groep kan worden gebruikt — ook zij die geen Telegram Premium hebben.

Je kunt een bestaande emojibundel van de Telegram-kunstenaars gebruiken, maar je kunt ook speciaal voor je groep een unieke bundel creëren.

Spraak-naar-tekst en meer

Leden van gebooste groepen hebben toegang tot onbeperkte spraak-naar-tekst voor spraak- en videoberichten die in de groep zijn verstuurd.

Dit is nog maar het begin – bij toekomstige updates worden de mogelijkheden voor groepen verder uitgebreid.

Hier vind je een overzicht van de voordelen die een groep bij elk niveau krijgt.

Speciale rechten voor boosters

Berichten van gebruikers die je groep een boost hebben gegeven, krijgen een speciale badge, die verandert op basis van het aantal gegeven boosts. Beheerders kunnen speciale rechten aan boosters geven, zoals vrijstelling van de vertraagde modus of andere beperkingen.

Speciale rechten voor boosters

Telegram Premium bevat 4 boosts die aan elke groep of elk kanaal kunnen worden toegewezen — daarnaast krijg je 3 extra boosts voor elke keer dat je premium aan iemand cadeau doet.

We waren van plan om nog 5 functies bij deze update vrij te geven, maar de almachtige App Store dacht daar anders over. Hoe dan ook is dat geen probleem, want je krijgt deze functies zeer binnenkort bij onze volgende update (in maart)!


29 februari 2024
Het Telegram-team