Zoekfilters, anonieme groepbeheerders, kanaalopmerkingen en meer

Lees de originele aankondiging in het Engels
Zoekfilters, anonieme groepbeheerders, kanaalopmerkingen en meer

Je persoonlijke Telegram-Cloud is oneindig en goed gevuld met prachtige memes. Om het je makkelijker te maken om dingen te vinden introduceren we zoekfilters. De update van vandaag bevat ook anonieme beheerders om je gevecht voor de vrijheid veiliger te maken, daarnaast introduceren we kanaalopmerkingen zodat iedereen zijn zegje kan doen.

Zoekfilters

Vanaf nu kun je zoekresultaten filteren op type via de nieuwe tabbladen: Media, Links, Bestanden en andere. Om op een specifieke periode te zoeken, geef je gewoon “14 augustus” of “gisteren” in. Geef de naam van een persoon, groep, kanaal of bot in om te filteren op herkomst.

Deze zoekfilters kun je combineren, daarmee kun je bijvoorbeeld specifiek zoeken op berichten met een link, verstuurd in maart 2016, die het woord “boot” bevatten.

Anonieme Groepsbeheerders

Telegram is steeds vaker in gebruik bij het organiseren van demonstraties voor democratie en vrijheid. Vandaag voegen we een nieuwe functie om veiliger te kunnen protesteren.

Schakel Blijf anoniem in via de beherdersrechten om Batman-modus te activeren. Anonieme beheerders worden verborgen in de lijst met groepsleden en de berichten die ze sturen worden ondertekend met de groepsnaam, gelijkwaardig aan posts in kanalen.

Bericht van een anonieme beheerder in een groep.

Kanaalopmerkingen

Nu we het toch over kanalen hebben, we hebben een opmerkingenknop toegevoegd aan posts van kanalen met een discussiegroep. Opmerkingen verschijnen als een opzichzelfstaand draadje, maar verschijnen ook in de discussiegroep zodat iedereen op de hoogte blijft en om het makkelijker te houden voor beheerders om het gesprek in goede banen te leiden.

Als je geen lid bent van de discussiegroep van een kanaal dan ontvang je meldingen over antwoorden op je opmerkingen via een nieuwe chat met de naam Antwoorden.

Je kunt deze functie tijden testen in dit kanaal.

Als je discussies voor je kanaal aan wilt zetten ga je naar Kanaalinstellingen > Discussie.

Toevoegingen aan Android

Ook onze Android-tovenaars hebben niet still gezeten, dus zijn er wat mooie animaties toegevoegd, probeer je toetsenbord eens in te klappen en weer te openen, of te wisselen tussen je dag- en nacht-thema, via het linkermenu. Tijdens het verwijderen van berichten, wijzigen van meldingen, opslaan van media, etc. zie je ook nieuwe animaties.

Als je iets praktischer bent ingesteld, tik en hou dan een profielfoto in een groepschat vast om deze beter te bekijken en als je gebruik maakt van meerdere accounts in de app dan kun je nu een voorvertoning van je chats van je andere accounts te zien krijgen, op dezelfde manier, in het accountsoverzicht.

Meer geanimeerde emoji

We gaan vrolijk door met het verzoek om iedere bestaande emoji te animeren, dus.. wil je er hier 👇 1 van in een chat? Dan stuur je een bericht met een enkele emoji.


En dat was het voor vandaag, we zien je wel weer in de reacties.


30 septembers, 2020
Het Telegram Team