Profielvideo's, mensen dichtbij verbeterd, bestanden van 2 GB delen en meer

Lees de originele aankondiging in het Engels
Profielvideo's, mensen dichtbij verbeterd, bestanden van 2 GB delen en meer

De update van vandaag brengt je profielvideo's, verbeterde functionaliteit voor mensen dichtbij, het ongelimiteerd delen van bestanden tot 2 Gigabyte per bestand, miniatuurafbeeldingen voor je chatoverzicht (en berichtmeldingen), groepsstatistieken en nog veel meer.

Profielvideo's

Je kunt nu een video uploaden naar je profielpagina en een frame ervan kiezen als profielfoto voor chats. Leg jezelf vast terwijl je bezig bent of knipoog en zwaai alsof je ingelijst bent aan de muur in Hogwarts.

Net zoals andere video's die je uploadt kun je met onze media bewerker de kwaliteit verbeteren of jezelf decoreren met geanimeerde stickers.

Mocht je toch weer iets anders willen dan kun je snel terugschakelen naar een eerdere profielfoto of video door op 'Stel in als hoofd' te tikken. Perfect om even terug in de tijd te gaan en voor altijd jong te blijven.

Huid zachter maken

Over de mediabewerker gesproken, voor foto's of video's die je maakt met de camera aan de voorkant is er nu een optie om je huid te verzachten. Niet dat je die nodig hebt om prachtig te zijn natuurlijk, je bent al prachtig.

Verbeterde mensen dichtbij

Profielvideo's maken het nog veel interessanter om mensen dichtbij te ontmoeten en daarom hebben we de Mensen dichtbij-sectie ook onder handen genomen.

Als mensen contact met je leggen via Mensen dichtbij kun je nu zien hoe ver weg ze zijn. Begin je een chat met ze? Dan hebben we nu wat leuke stickers om ze mee te begroeten, gelukkig zijn de stickers niet te verlegen daarvoor.

Verbeterde mensen dichtbij

Nu mensen langzaam maar zeker stapjes aan het nemen zijn in deze nieuwe wereld is het tijd om nieuwe vrienden te maken en je stickercollecties te vergelijken. Probeer het via Contacten > Vind mensen dichtbij en tik op 'Maak mezelf zichtbaar'.

Miniatuurafbeeldingen

Nieuwsgierig of die binnenkomende afbeelding inderdaad de selfie is waar je al even op zat te wachten of toch gewoon een willekeurige Meme? Dankzij de miniaturen in het chatoverzicht hoef je je daarover niet meer druk te maken.

Miniaturen in het chatoverzicht

Deze miniaturen verschijnen ook in berichtmeldingen en in de zoekresultaten, zo raak je nooit meer een kattenfoto kwijt.

Over voorvertoningen gesproken, je kunt een profielfoto vasthouden in het chatoverzicht om berichten alvast te zien zonder de chat te openen. Deze functie is er al sinds 2018, maar we hadden een droom over een pratende inktvis die vond dat we dat nog maar even hier moesten melden.

Nieuwe chats van onbekenden filteren

Dankzij Mensen dichtbij en groepen met tot wel 200,000 leden kun je altijd wel iemand vinden om mee te chatten. Bekende mensen hebben soms net het tegenovergestelde probleem, van hen mag het allemaal wel wat minder met de aandacht, ook daar hebben we een oplossing voor.

Als je (te)veel berichten ontvangt van onbekenden, probeer dan de nieuwe optie onder Privacy en Veiligheid eens, archiveer en demp nieuwe chats van mensen die niet in je contacten staan direct. Deze chats zijn terug te vinden in je Archief en je kunt ze met 1 tik weer terugbrengen naar je normale lijst met chats.

Groepsstatistieken

Eigenaren van grote groepen met meer dan 500 leden kunnen vanaf nu prachtige, gedetailleerde grafieken bekijken over de groei en activiteit van de groep. Groepsstatistieken laten ook actiefste leden zien per aantal berichten of de gemiddelde lengte van berichten.

Trouwens, het aantal leden dat nodig is voor Kanaalstatistieken is ook verlaagd naar 500.

Extra's voor Android

Op Android hebben we de muziekspeler nog onder handen genomen, nieuwe iconen en een uitbreidbare afspeellijst. Tik op de knop links om herhalen, husselen en het omkeren van je afspeellijst in te stellen.

Het invoerveld voor berichten groeit nu soepeltjes als je een langer bericht typt. De videobewerker laat je nu ook video's bijsnijden en keren, zo kom je ook nog eens van die verticale opnames af.

Meerdere accounts in Telegram Desktop

Via Telegram kun je op 3 accounts tegelijkertijd ingelogd zijn met verschillende telefoonnummers, zonder uit te loggen. Onze mobiele gebruikers hebben deze functie al sinds 2017, vandaag brengen we deze functie ook naar Telegram Desktop.

Zoals gewoonlijk heb je hierbij geen actieve verbinding met je telefoon nodig, al onze apps zijn gewoon zelfstandig.

Nog meer geanimeerde Emoji

Ons leger van geanimeerde Emoji blijft maar groeien. Om er hiervan 👇 wat in een chat te zien stuur je gewoon een bericht met alleen een Emoji en zie je die vanzelf tot leven komen.

Pas wel op, 1 ervan bijt en we mogen je niet vertellen welke.

Op zoek naar nog iets actievers? probeer eens een ⚽️ naar een willekeurige chat te sturen om te kijken of je een doelpunt kunt maken:

Oh en nog iets

Sinds 2014 hebben Telegram gebruikers bestanden tot 1,5 GB per bestand kunnen delen, wat heel toevallig 93 keer zo groot is als 16 MB (een compleet willekeurig getal waarvan we geen enkel idee hebben wat dat zou kunnen betekenen).

Vanaf nu af aan kun je zoveel media en bestanden sturen als je wilt, tot maar liefst 2 GB per stuk.

Dat was het weer voor vandaag, we zitten nu in het midden van het jaar, met 8 grote updates achter de rug en nog wat lang verwachte functies op stapel.


26 juli 2020
Het team van Telegram