Video-oproepen en zeven jaar Telegram

Lees de originele aankondiging in het Engels
Video-oproepen en zeven jaar Telegram

Vandaag bestaat Telegram zeven jaar. In 2013 zijn we begonnen als een kleine app gericht op veilig chatten en sindsdien zijn we uitgegroeid tot een platform met meer dan 400 miljoen gebruikers. Telegram behoort nu tot de top 10 meest gedownloade apps en wordt over de hele wereld gebruikt om in contact te blijven met familie en om samen te werken met klasgenoten en collega's.

We hebben deze mijlpaal niet alleen bereikt – Telegram heeft nog nooit geadverteerd en elke gebruiker is naar de app gekomen vanwege een aanbeveling van een vertrouwd persoon. Sterke principes en kwaliteitskenmerken spreken voor zich en miljoenen hebben geluisterd. We hebben jullie ook gehoord en zullen functies blijven ontwikkelen die van Telegram veel meer maken dan alleen een berichtenapp. Vandaag voegen we een functie waar jullie om vroegen: snelle en veilige video-oproepen.

Video-oproepen

2020 benadrukte de noodzaak van persoonlijke communicatie, en onze alfa-versie van video-oproepen is nu beschikbaar voor Android en iOS. Je kunt een video-oproep starten vanaf de profielpagina van je contactpersoon en op elk gewenst moment de video in- of uitschakelen tijdens een oproep. Net als alle andere video-inhoud op Telegram, ondersteunen video-oproepen de beeld-in-beeld-modus, waardoor je door chats kunt scrollen en kunt multitasken terwijl je oogcontact behoudt.

Alle video-oproepen zijn beveiligd met end-to-end-encryptie. Om je verbinding te controleren kan je de vier emoji die op het scherm worden getoond voor je en je chatpartner vergelijken – als ze overeenkomen, dan is de oproep 100% veilig met behulp van bewezen versleuteling die ook wordt gebruikt in de geheime chats en spraakoproepen van Telegram. Meer details vindt je op deze pagina.

Onze apps voor Android en iOS hebben reproduceerbare builds, zodat iedereen de versleuteling kan verifiëren en kan bevestigen dat hun app exact dezelfde open-source code gebruikt die we bij elke update publiceren.

Video-oproepen zullen in toekomstige versies meer functies en verbeteringen krijgen, omdat we de komende maanden werken aan het lanceren van groepsvideo-oproepen. Maar voor deze mijlpaal in het midden van het jaar kan je nu een beetje een op een genieten met de personen die het dichtst bij je staan, of ze nu in de andere kamer zijn of op een ander continent.

Meer geanimeerde emoji

Om je te helpen dit te vieren, hebben we nog een reeks nieuwe geanimeerde emoji toegevoegd. Om een van deze 👇 in een chat te krijgen, stuur je gewoon een bericht met een enkele emoji.

Blijf op de hoogte voor meer updates!


14 augustus 2020,
Het Telegram-team