Nieuwe mediabewerker, betere GIF’s en meer

Lees de originele aankondiging in het Engels
Nieuwe mediabewerker, betere GIF's en meer

In 2015 heeft Telegram de krachtigste fotobewerker geïmplementeerd in een berichten app, hiermee kun je de kwaliteit van je afbeeldingen verbeteren, tekeningen, stickers en tekst toevoegen. Vandaag voegen we ondersteuning toe voor geanimeerde stickers en het bewerken van video's.

Je kunt nu automatisch de kwaliteit van je video's verbeteren met maar twee tikken – of handmatig allerhande instellingen aanpassen, zoals helderheid of verzadiging, totdat je innnerlijke Kubrick helemaal tevreden is.

Wil je het echt helemaal perfect? Zoom in op foto's en video's terwijl je erop tekent om het precies goed te krijgen. Je bijna echte make-up of de plaksnor van je klasgenoot zal nooit meer hetzelfde zijn.

Geanimeerde stickers op media

Nog belangrijker, je kunt nu geanimeerde stickers toevoegen aan willekeurige foto's of video's – mocht je nog naar een manier zoeken om je eettafel te decoreren met twerkende kersen. Door een geanimeerde sticker op een foto te plaatsen maak je er direct een GIF van:

Nu we het toch over GIF's hebben

Het GIF-paneel heeft een upgrade gekregen, er is nu een nieuwe sectie voor populaire-GIF's en tabbladen gebaseerd op emoji's die de meest populaire emoties bevatten. Nooit meer worstelen met woorden mocht je weer eens op zoek zijn naar Robert Downey Jr. 🙄

Oh trouwens, de laadtijden van GIF's in het paneel zijn ook korter geworden, dus je kun dat perfecte GIFje nu een heel stuk sneller vinden. Mocht je een GIF die je nog niet eerder hebben verzonden willen bewaren voor later (in je tabblad met recente GIF's) hou deze dan even vast en klaar ben je.

Dynamische mappen

Als je veel chats hebt en gebruik maakt van mappen kun je nu een willekeurige chat in je lijst vasthouden om deze aan 1 van je mappen toe te voegen. Op deze manier kun je trouwens ook chats weer uit je mappen verwijderen, tijd voor de grote schoonmaak!

Chat-opties-menu met toevoegen aan map.

Android aardigheidjes

Android-gebruikers krijgen een paar extra functies om de app nog mooier te maken. Verzend, bewerk of verwijder een bericht met soepele animaties. Ook de videospeler is beter geworden, zodat de besturing ervan en lange onderschriften je zo min mogelijk in de weg zitten. Video's die korter zijn dan 30 seconden herhalen zich nu automatisch.

Cache-beheer menu's op Android hebben ook een facelift gekregen. Niet alleen kun je ervoor zorgen dat Telegram minimaal opslag gebruikt op je apparaat, je kun het nu ook met flair doen. Probeer het via Instellingen > Data en Opslag > Opslaggebruik.

Nog een kleine nabrander dan, je weet natuurlijk al dat het slim is om je account te beschermen met een tweestapsverificatiewachtwoord (dubbele woordwaarde voor deze). Het leek ons alleen logisch dat je nog rustiger in slaap valt als je weet dat er een aapje dit proces voor je overziet. En nee, dit is geen geheimtaal, kijk zelf maar even.

En dat was het dan voor vandaag, veel plezier met het maken van epische memes met de nieuwe functies. Wij gaan weer terug naar onze kerker om verder te werken aan jeweetwel (en nog wat andere dingen).


4 juni 2020
Het team van Telegram