400 miljoen gebruikers, 20.000 stickers, Quizzen 2.0 en € 400.000 voor toetsontwerpers

Lees de originele aankondiging in het Engels
400 miljoen gebruikers, 20.000 stickers, Quizzen 2.0 en € 400.000 voor Toetsontwerpers

Telegram heeft nu maar liefst 400.000.000 maandelijkse gebruikers, 100 miljoen meer dan een jaar geleden!

Iedere dag verwelkomen we minstens 1,5 miljoen nieuwe gebruikers bij Telegram. Functies zoals mappen, cloud-opslag en desktopondersteuning zorgen ervoor dat Telegram ideaal is voor werken op afstand of studeren tijdens deze periode van quarantaine. Het is dan ook niet vreemd dat Telegram de nummer #1 van meest gedownloade Social Media applicaties in meer dan 20 landen is. Steeds sneller besluiten mensen van over de hele wereld om over te stappen naar Telegram.

Telegram's groei over de afgelopen 7 jaar

Toen we begonnen met Telegram, nu alweer 7 jaar geleden, gingen we ervan uit dat mensen altijd vrijheid en kwaliteit zouden verkiezen boven beperkingen en middelmatigheid. Nu het verschil in populariteit tussen Telegram en de competitie kleiner begint te worden zien we dat idee steeds meer bevestigd worden. Fijn dat je ervoor kiest om slim en vrij te zijn!

Wat kun je nog verwachten vraag je je misschien af? De huidige wereldwijde lockdown maakt duidelijk dat betrouwbare videocommunicatie ontzettend belangrijk is. Videogesprekken in 2020 zijn wat berichten versturen in 2013 was. Er zijn apps die veilig of bruikbaar zijn, maar de combinatie daarvan is nog ver te zoeken. In 2020 gaan we er dan ook voor zorgen dat je kunt genieten van gebruiksvriendelijke en veilige groepsvideogesprekken.

Wanneer dat klaar is? Dat vertellen we je direct, zodra we klaar zijn, beloofd! 😈

Betere quizzen

In januari hebben we de Quiz-modus toegevoegd aan Telegram Polls, waarmee gebruikers helemaal los kunnen gaan met trivia skills. In de afgelopen weken zien we de vraag naar educatieve toetsen en quizzen gemaakt via @QuizBot steeds meer stijgen. De update van vandaag voegt dan ook extra functies toe, speciaal voor quizzen met educatieve doeleinden.

Je kunt nu uitleg toevoegen die verschijnt zodra gebruikers antwoorden op quizvragen, zodat ze ook van fouten kunnen leren, of om ze te voorzien van toelichting. Zo zorgt Telegram ervoor dat je niet alleen kennis kunt toetsen, maar ook verspreiden.

Probeer deze korte toets over de Geschiedenis en functies van Telegram.

Als je een quiz maakt via @QuizBot, kun je een timer instellen voor vragen. Dankzij timers kun je je quizzen wat competitiever maken, een mooie manier om je voor te bereiden op een examen in een groepschat met andere studenten. Dankzij de nieuwe aftelanimatie ziet iedereen meteen hoeveel tijd er nog over is om te antwoorden.

€ 400.000 voor toetsontwerpers

Doordat er momenteel 2 miljard studenten niet naar school kunnen is er een duidelijke noodzaak voor online-onderwijs. We willen daaraan een bijdrage leveren door een database met educatieve toetsen te maken, voor alle onderwerpen en elke moeilijkheidsgraad. Dat is dan ook de reden dat we vandaag een crowdsource initiatief aankondigen voor makers van educatieve toetsen, waarin we € 400.000 beschikbaar stellen en verdelen onder de makers van de beste educatieve toetsen.

Wil je hieraan deelnemen? Gebruik @QuizBot om een originele educatieve toets te maken en publiceren. Dit mag over een onderwerp naar keuze, in een taal naar wens en een moeilijkheidsgraad die je helemaal zelf mag bepalen. Of dat nou relatief simpele middeleeuwse Europese geschiedenis is, in het Nederlands of Mikrobiologie für Experten auf Deutsch. Voeg ook gerust media toe die nodig is voor je vragen, maar respecteer wel eventuele auteursrechten die op je toets of media rusten.

De door jou ingezonden toetsen publiceren we in een doorzoekbare structuur. Op basis van de kwaliteit en populariteit ervan maken we de winnaars bekend in verschillende fases. tot 15 mei accepteren we met plezier de inzendingen voor de eerste fase.

Abonneer je op het kanaal @contest voor updates over deze en andere wedstrijden van ons. In het afgelopen jaar hebben we meer dan 2 miljoen euro aan prijzengeld uitgedeeld aan de winnaars van onze wedstrijden. 💰

20.000 stickers

Ondanks dat Telegram de plek bij uitstek is voor stickers sinds het uitbrengen ervan, bleef er tot vandaag toch iets missen, namelijk de mogelijkheid om de allerbeste stickers in 1 keer te kunnen zien. Dat kan nu, dankzij het nieuwe stickeroverzicht waar je door meer dan 20.000 prachtige stickers kunt browsen en zoeken die allemaal in de afgelopen 5 jaar gemaakt zijn.

Als je op zoekt bent naar een specifieke bundel kun je dit doen via de zoekfunctie, liever snuffelen door het museum van de stickergeschiedenis? Dat mag ook. Scroll gerust door de lijst, van huidige trends tot de allereerste Sticker Sapiens die op de aarde heeft rondgelopen.

Nieuw bijlagemenu voor de Android-versie

Alle onderdelen van het bijlagemenu in Android zijn nu toegankelijk als uitklapbare lagen, soepel, fancy en makkelijker in gebruik. Oh, en ook de geanimeerde iconen misstaan niet.

macOS-verbeteringen

Maak je gebruik van Telegram voor macOS? Dan heb je nu toegang tot Gedeelde media direct vanuit de herontworpen profielpagina's. Maak je gebruik van veel mappen? Dan ben je vast wel blij met het nieuwe mappen zijpaneel met iconen in de stijl van Telegram Desktop.

Trouwens, deze schermafbeelding hebben we gemaakt met de bijgewerkte in-app foto-editor waarmee je vanaf nu op afbeeldingen kunt tekenen als je iets wilt sturen of bewerken:

Nieuwe macOS functies.

In de roos

Als toevoeging op de geanimeerde versie van onze 🎲 emoji uit de vorige update, kun je vanaf nu geanimeerde darts 🎯 gooien in alle chats om te zien wie als eerste de roos kan raken.

We hopen dat jullie veel plezier hebben met deze update, alle 400.000.000.