Latar Belakang Beranimasi

Baca pengumuman rasmi dalam Bahasa Inggeris
TITLE

Sebagai tambahan kepada Panggilan Video Grup, kemaskini ini menambah latar belakang beranimasi dan animasi penghantaran mesej, dan juga butang menu untuk bot baru, cara baru untuk mengimport stiker, peringatan untuk membantu menjaga keselamatan akaun anda, dan banyak lagi.

Latar Belakang Beranimasi

Temui latar belakang beranimasi untuk bual - kali pertama dalam aplikasi pemesejan! Hiasan latar belakang pelbagai warna ini dihasilkan secara algoritma dan bergerak dengan indah setiap kali anda menghantar mesej.

Juruprogram kami menambahkan animasi yang cekap dan jimat tenaga ke semua tema paras asal.

Anda dapat mencari lebih banyak latar belakang beranimasi di Aturan. Android: Aturan Bual > Tukar Latar Belakang Bual. iOS: Penampilan > Latar Belakang Bual.

Mencipta & Berkongsi Latar Belakang

Sekiranya pilihan paras asal tidak mencukupi, sangat mudah untuk membuat latar belakang beranimasi anda sendiri. Pilih tiga atau empat warna untuk membuka kunci animasi, kemudian tambahkan corak pilihan untuk gaya tambahan.

Setelah siap, kongsikan kertas dinding beranimasi anda dengan rakan dan keluarga untuk meningkatkannya ke tahap pengalaman pemesejan baru.

Animasi Kiriman Mesej

Stiker dan emoji kini bergerak lancar dari papan kekunci ke dalam bual anda - dengan animasi ringan yang tidak akan mempengaruhi kegunaan bateri anda.

Di iOS, ini juga berlaku untuk media yang anda kirim dari panel lampiran, dan mesej teks. Teks input anda berubah menjadi buih mesej dengan lancar ketika ia terbang ke dalam bual.

iOS: Ikon Separa Ketelusan & Aplikasi Baru

Di iOS, latar belakang kini kelihatan separa melalui kepala dan kaki dalam bual, memberikannya interfes yang baru.

Dua ikon aplikasi kecerunan baru tersedia dalam Aturan > Penampilan sebagai tambahan kepada versi biru klasik dan hitam:

Dua ikon aplikasi baru di iOS

Kami juga menambah butang Ciri Telegram di bahagian bawah menu Aturan di iOS, yang membuka saluran Panduan Telegram. Panduan tersedia dalam 10 bahasa, termasuk versi Turki yang baru ditambah.

Butang yang sama sudah ada di Android, anda boleh mencarinya di menu tepi.

Peringatan Info Log Masuk

Adalah mustahak untuk tentukan nombor fon Telegram anda sentiasa terkini untuk memastikan anda sentiasa boleh log masuk ke akaun anda. Sekiranya nombor fon anda telah berubah, anda dapat kemaskini dengan cepat dari peringatan baru di Aturan.

Peringatan mengenai kemaskini nombor fon anda

Pengguna Android akan mendapatkan peringatan ini pada kemaskini berikutnya, untuk masa ini mereka dapat memperbarui nombor fon mereka dengan menekan ke atasnya di Aturan.

Pengguna di semua platform akan menerima notifikasi dari Telegram setiap kali aturan Verifikasi Dua Langkah mereka diubah.

Verifikasi Dua Langkah di Telegram memungkinkan anda menyiapkan kata laluan tambahan, yang perlu anda masukkan setiap kali anda log masuk ke akaun anda.

Menu Bot

Kami menjadikan ianya lebih mudah untuk berkomunikasi dengan bot, menambahkan butang menu khas yang membolehkan anda melihat dan mengirim koman. Bot juga boleh mengubah pemegang tapak di medan input untuk memberi anda idea yang lebih baik mengenai jenis mesej yang mereka harapkan.

Juruprogram bot kini dapat membuat koman yang bertukar berdasarkan bahasa interfes pengguna dan jenis bual, serta koman khas yang hanya muncul dalam bual tertentu atau untuk pentadbir.

Lagi info boleh diperolehi di Dokumentasi Bot API.

Import Stiker

Bot @stickers dapat membantu anda membuat pek stiker baru serta mendapatkan statistik penggunaan untuk stiker anda.

Hari ini kami memberikan juruprogram pihak ketiga alatan untuk membuat aplikasi yang membantu manusia menghasilkan stiker unik tersuai baru dan mengimport ciptaan mereka ke Telegram dengan hanya menekan sekali.

Sekiranya anda adalah juruprogram yang berminat untuk membuat aplikasi yang membantu pengguna menerbitkan stiker mereka di Telegram, lihat Manual Mengimport Stiker baru kami.

Ingat, jika anda hanya mahu pengguna Telegram memasang stiker yang anda buat, anda tidak memerlukan apa-apa aplikasi! Muat naik stiker anda menggunakan bot kami, kemudian kongsi link ke pek anda dengan yang lain.

Emoji Beranimasi Baru

Kemaskini ini adalah mengenai pergerakan, jadi kami tidak boleh menggunakan emoji animasi baru. Seperti biasa, hantarkan mesej dengan emoji tunggal untuk mendapatkannya dalam bual:

Masa untuk mencuba ciri-ciri baru - sementara kami kembali mencipta lebih banyak perkara yang anda minta, ditambah dengan beberapa kejutan yang ada di perancangan kami. Jangan ke mana-mana.

Terus membaca untuk mempelajari tentang Panggilan Video Grup, sekiranya anda belum berbuat demikian.


25 Jun 2021
Pasukan Telegram