Vastgezette berichten 2.0, Verbeterde Live-locaties, Afspeellijsten en meer

Lees de originele aankondiging in het Engels

Vanaf vandaag kun je meerdere berichten vastzetten in chats, meldingen ontvangen als vrienden dichtbij zijn terwijl ze een Live-locatie delen, muziek sturen als afspeellijsten en meer.

Meerdere vastgezette berichten

Chats ondersteunen nu meerdere vastgezette berichten. Om er tussen te wisselen kun je een aantal keren tikken op de bovenbalk of de nieuwe knop gebruiken om alle vastgezette berichten op een aparte pagina zien.

Naast kanalen en groepen werken vastgezette berichten nu ook in 1-op-1-chats.

Verbeterde Live-locaties

Als vrienden een Live-locatie delen, kun je instellen dat je een melding krijgt zodra ze in de buurt zijn. De iconen op de Live-locatiekaart laten nu ook zien welke kant ze op kijken.

Afspeellijsten

Stuur je meerdere nummers tegelijkertijd? Dan voegen we die nu voor je samen als afspeellijst - handiger om af te spelen, door te sturen of opmerkingen aan toe te voegen. Zodra je 1 van de nummers ervan afspeelt voegen we de lijst toe aan de wachtrij van de ingebouwde muziekspeler.

Afspeellijst naar een chat

Stuur je meerdere bestanden? Dan geven we die nu weer als 1 bericht, net zoals met fotoalbums. Je kunt altijd een bestand of nummer individueel selecteren.

Kanaalpoststatistieken

Opmerkingen hebben een mooie bijdrage weten te leveren aan de activiteit van leden in kanalen, daarom voegen we nu nieuwe functionaliteit toe waarmee beheerders deze activiteit kunnen inzien. Naast de kanaalstatistieken, kun je nu ook statistieken bekijken voor de individuele posts in je kanaal, inclusief een lijst van publieke kanalen waar jouw kanaalposts naar zijn doorgestuurd.

Kanaalpost statistieken

Nieuwe animaties voor Android

Onze Androidontwikkelaars hebben nieuwe animaties toegevoegd voor het versturen van berichten en het wisselen tussen nummers in de muziekspeler.

Ook nieuw in Android: Bekijk je een ontvangen foto? Dan kun je die nu direct wijzigen en terugsturen, zonder tussendoor te moeten downloaden en weer uploaden. Tik op de borstel-knop terwijl je een foto bekijkt om er snel op te tekenen of er een sticker op te plaatsen.

Jackpot

Stuur 🎰 in een chat om te zien of je de jackpot hebt gewonnen.

Mocht je het hebben gemist, dit werkt ook met 🏀, ⚽️ en 🎯.

Nog meer geanimeerde emoji

Speciaal voor Halloween voegen we nog wat extra emoji toe. Om er hiervan 👇 een te sturen, stuur je gewoon een bericht met een enkele emoji in een willekeurige chat. Tik ook eens op de geanimeerde versie van ⚰️ of 🎃 voor een leuke verrassing.


Geen fan van Halloween? Dan hebben we deze voor je 🗿

Hoe krijg ik deze update

De nieuwe versie met deze functies is al beschikbaar voor onze Android gebruikers via Google Play of APK. Als je iOS gebruik krijg je de update zodra Apple klaar is met de review of eerder als je overstapt op Android.👀

Dat was het voor vandaag, tot de volgende update!


31 oktober 2020
Het Telegram-team