Profielfotomaker, vertaling van volledige chats, categorieën voor emoji en meer

Lees de originele aankondiging in het Engels
Profielfotomaker, categorieën voor emoji, volledige chats vertalen en meer

Bij de eerste Telegram-update voor dit jaar worden er 10 belangrijke functies toegevoegd als opwarmingsoefening voor de rest van het jaar.

Profielfotomaker

Je kunt makkelijk van elke sticker of geanimeerde emoji een profielfoto voor je accounts, groepen of kanalen maken. Iedereen kan geanimeerde en aangepaste emoji voor deze afbeeldingen gebruiken, ook als ze geen Telegram Premium hebben.

Je kunt profielfoto's instellen of voorstellen voor je contacten – probeer de gegevens van een contact op Telegram te bewerken.

Premium Vertaling van volledige chats

Premium-gebruikers kunnen nu volledige chats, groepen en kanalen in realtime vertalen door op de vertaalbalk bovenaan te tikken. Via het optiemenu kun je de balk verbergen en instellen welke talen wel en niet vertaald moeten worden.

Alle gebruikers kunnen individuele berichten vertalen door ze te selecteren en op 'Vertalen' te tikken.

Categorieën voor emoji

Stickers en emoji zoals 👍 ❤️ en 💤 zijn nu op categorie gesorteerd in het paneel en bij het kiezen van reacties of statussen. Houd een emoji ingedrukt om het in te zoomen en beter te bekijken voordat je het verstuurt.

Telegram-gebruikers kunnen uit meer dan een miljoen verschillende stickers en emoji kiezen, maar het hoeft geen 40-urige werkweek te kosten om de juiste te vinden.

Netwerkgebruik

Je kunt in gedetailleerde taartdiagrammen bekijken hoeveel data door Telegram is gebruikt via wifi en via mobiele data – en je kunt je instellingen voor automatisch downloaden aanpassen om beter bij je dataplan te passen.

Opslaggebruik heeft afgelopen maand een vergelijkbare upgrade gehad. Op dit tempo blijft er binnenkort niets over wat nog in een taartdiagram kan worden weergegeven.

Inkomende media automatisch opslaan

Je kunt instellen wanneer media automatisch wordt opgeslagen in je galerij, op basis van de grootte, het type en de chat waarin het is verzonden. Met dit menu kun je ook uitzonderingen toevoegen, zodat er precies wordt opgeslagen wat jij wilt.

Bij Telegram is het niet nodig om alles op je apparaat te bewaren. Media en documenten kunnen gerust van je telefoon worden verwijderd en op elk moment opnieuw uit de Telegram-cloud worden gedownload.

Gedetailleerde mediarechten

Beheerders kunnen voor 9 verschillende mediatypen instellen of die wel of niet door groepsleden gedeeld mogen worden – denk aan foto's, spraak- en videoberichten. Tekstberichten kunnen ook worden uitgeschakeld om groepen voor alleen media te creëren.

Eindelijk kan er met uitsluitend spraakberichten of quizzen worden gecommuniceerd zonder dat de beheerders continu alert moeten zijn.

Jaarabonnement op Telegram Premium

Je kunt nu tot 40% op je Premium Telegram Premium-abonnement besparen door een jaar vooruit te betalen voor onze exclusieve functies.

Jaarabonnement op Premium

Nu je Premium voor het hele jaar hebt, kun je net zo goed enkele maanden aan je vrienden cadeau doen, toch?

Chatselectie voor bots

Ontwikkelaars van bots kunnen speciale knoppen toevoegen waarmee gebruikers groepen, kanalen of personen kunnen selecteren die aan vooraf ingestelde criteria voldoen.

Dit kan bijvoorbeeld worden gebruikt om de bot snel aan een groep toe te voegen waar de gebruiker een beheerder is en onderwerpen zijn ingeschakeld.

Ontwikkelaars van bots kunnen de handleiding en @BotNews bekijken voor meer informatie.

Opnieuw inloggen met Apple en Google ID

Uitgelogde gebruikers kunnen makkelijk opnieuw inloggen met hun Apple of Google ID zonder dat ze een SMS-code nodig hebben. Als je een wachtwoord voor tweestapsverificatie hebt ingesteld, dien je die nog wel in te voeren.

Nieuwe aangepaste emoji

Geen enkele update is compleet zonder 10 nieuwe bundels met aangepaste emoji van de Telegram-kunstenaars. Deze keer hebben we ook enkele honderden pictogrammen speciaal voor groeps- en profielfoto's ontworpen.

Je kunt al deze bundels rechtstreeks vanuit de nieuwe populaire sectie bovenaan je emojipaneel bekijken en toevoegen.

Nieuwe interactieve emoji

Onze grafische ontwerpers hebben interactieve versies van 🦄 🙊 💊 😘 💘 🙉 gemaakt. Verstuur ze in 1-op-1 chats en tik op ze om effecten op het volledige scherm bij jou en je partner weer te geven. Deze emoji kunnen door iedereen ook als reactie worden gebruikt.


Vroeg je net of we niet even zullen uitrusten? Te laat! We zijn al bezig met de volgende update.


3 februari 2023
Het Telegram-team