Історії та 10 років Telegram

Читати оригінал англійською
Історії та 10 років Telegram

Сьогодні Telegram відзначає свій 10-й день народження, святкуючи нашим найбільшим оновленням на цю мить. За останнє десятиліття ми створили сотні нових функцій, якими зараз користуються понад 800 мільйонів людей. У цьому оновленні ми запускаємо Історії — з унікальним режимом подвійної камери, детальними налаштуваннями приватності, гнучкими параметрами тривалості показу та багатьма іншими можливостями.

🚀 З вересня 2023 року канали тепер також можуть публікувати історії в Telegram — завдяки новій системі зарядів. Докладніше »

Історії Telegram

Історії дають змогу швидко ділитися моментами та бачити більше від друзів — і вони тепер доступні в Telegram.

Це була найбільш запитувана функція за весь час існування Telegram, і ми витратили кілька місяців на інновації та вдосконалення формату. У історіях Telegram є все, на що ви очікували, — та навіть набагато більше, чого ніколи ще не було раніше.

Історії показуються в секції, що розгортається у верхній частині екрана, — у такий спосіб, що ви все одно бачитимете ваш список чатів і папок у повну довжину.

Переглядаючи історію, можна зручно поділитися, відповісти в особисті повідомлення або відреагувати — торкніться для швидкого ♥️ або утримуйте, щоб скористатися сотнями інших реакцій.

За замовчуванням ви бачите історії від усіх ваших контактів на головній сторінці — ви можете приховати історії від певних контактів, надіславши їх до архіву.

Режим подвійної камери

Щоб захопити сцену з усіх боків, історії можуть зніматися у фото чи відео як фронтальною, так і основною камерою вашого пристрою одночасно — ви можете вибирати, яку камеру куди спрямувати, навіть під час запису.

Наліпки, розташування та описи

Історії використовують потужний медіаредактор Telegram, який дозволяє додавати текст, малюнки, наліпки або позначати своє місце розташування. Для ще більшої інформативності історії підтримують описи, де ви можете додати більше тексту, згадати друзів або навести посилання.

Ви можете додати кілька зображень зі своєї галереї або скористатися пошуком, щоб знайти GIF та зображення з Інтернету.

Гнучкі налаштування приватності

Публікуючи історію, ви можете вибрати одну з 4 опцій приватності: Усі, Мої контакти, Близькі друзі та Вибрані контакти. Кожну опцію можна повністю налаштувати, що дає вам змогу включити або виключити будь-яких користувачів.

Ви також можете вибрати список користувачів, які ніколи не бачитимуть ваших історій, — ваш бос або бабуся не дізнаються про вашу пригодницьку діяльність. 😉

Гнучкі налаштування приватності

Аби зробити історію ще більш приватною, ви можете заборонити знімки екрана, щоб глядачі не могли зберігати її або ділитися нею.

Історії в профілях

Показ історії може тривати 6, 12, 24 або 48 годин — на ваш вибір. Ви також можете опублікувати їх у своєму профілі, розмістивши історії у розкішній сітці, де як старі контакти, так і нові люди зможуть бачити вибрані історії так довго, як ви захочете.

Тепер, знайомлячись з людьми в Telegram, ви бачитимете захопливі знімки їхнього життя, а не лише кілька фотографій з профілю.

Кожна історія, яку ви публікуєте у своєму профілі, має окремі налаштування приватності — ви завжди можете контролювати, кому вони доступні для перегляду.

Редагування історій

Вперше в історії соціальних мереж ви можете оновлювати будь-який елемент вашої історії в будь-який час — змінювати її видимість, опис, текст на екрані, наліпки чи будь-що інше — без необхідності видаляти та публікувати її з нуля.

Щоб змінити історію, відкрийте її на пристрої, з якого ви її опублікували, і натисніть ⋮ або ⋯ > Змінити історію.

Детальний перегляд статистики

Коли користувач відкриває історію, він зʼявляється у списку переглядів, який бачить автор історії, — це те саме, що позначка про прочитання.

Після публікації історії список її переглядів можна відфільтрувати, аби побачити лише ваші контакти, а також відсортувати за останніми переглядами або реакціями. Якщо ви хочете перевірити, чи бачив її конкретний користувач, введіть його імʼя в пошуковий рядок.

Детальний перегляд статистики

Для абсолютної приватності користувачі Premium можуть увімкнути Анонімний режим, що видалить їхні перегляди з усіх історій, які вони відкривали протягом останніх 5 хвилин, а також приховає перегляди протягом наступних 25 хвилин.

…і ще

Щоб ознайомитися з усіма можливостями історій, які не увійшли до цього блогу, перегляньте наш детальний посібник з історій Telegram.

Дякуємо вам усім за ці 10 чудових років! Якщо ви хочете ще трохи посвяткувати, ознайомтеся з думками нашого CEO з цієї нагоди 🎂.

Тим часом ми вже працюємо над наступним оновленням, не покладаючи тортів.


14 серпня 2023
Команда Telegram

Other News

Розділ «Мій профіль», рекомендовані канали та ще 15 нових можливостей

Цього місяця ми додали понад 15 можливостей, включно з рекомендованими каналами, переглядом власного профілю та показом вашого каналу й…
Apr 25, 2024

Редактор наліпок — створюйте власні наліпки

Від сьогодні будь-хто має змогу швидко створювати наліпки та цілі набори наліпок за допомогою нового потужного редактора — не виходячи…
Apr 14, 2024

Представляємо Telegram Business

Починаючи від сьогодні будь-хто може перетворити свій акаунт Telegram на бізнес-акаунт, отримавши доступ до можливостей для бізнесу, таких як години роботи, адреса, швидкі відповіді…
Mar 31, 2024

Ділимося доходами з власниками каналів

Сьогодні ми презентуємо одну з найщедріших систем винагород в історії соціальних мереж. Тепер власники Telegram-каналів можуть отримувати 50% доходу від реклами, що показується в їхніх…
Mar 31, 2024