Chatthema's, interactieve emoji, leesbevestigingen in groepen en livestreamopname

Lees de originele aankondiging in het Engels
Introductie van chatthema's, interactieve emoji, leesbevestigingen in groepen en livestreamopname

Met de update van vandaag kun je verschillende thema's instellen voor individuele chats, je gevoelens delen met dierbaren met behulp van interactieve emoji met schermvullende effecten, gedetailleerde leesbevestigingen in groepen zien en video en audio opnemen van live-uitzendingen.

Chatthema's

Telegram heeft talloze functies om je chats te organiseren en het uiterlijk ervan aan te passen, van chatmappen tot geanimeerde achtergronden. In deze update komen coördinatie en decoratie samen met nieuwe thema's voor individuele chats.

Onze ontwerpers hebben 8 nieuwe thema's gemaakt die je kunt toepassen op specifieke privéchats. Elk nieuw thema is voorzien van berichtbubbels met kleurovergang, prachtig geanimeerde achtergronden en unieke achtergrondpatronen.

Zowel jij als je chatpartner kunnen het thema voor beide kanten kiezen, zodat elk gesprek gemakkelijk te herkennen is, zelfs als je je bril niet kunt vinden. Zo kan je verschillende thema's instellen voor chats met collega's en familieleden, zodat je nooit meer per ongeluk die video naar je baas stuurt.

Om een thema in te stellen voor je chat op Android, tik je op de chatkop > ⋮ > Kleuren wijzigen. Op iOS, tik je op de chatkop > ⋯ > Kleuren wijzigen. Je chatpartner zal het thema zien als die de laatste versie van Telegram gebruikt.

Elk thema wordt geleverd met een dag- en nachtversie en volgt de nachtmodusinstellingen van je app – of je het nu de hele dag donker houdt of je chats de zon laat volgen.

Deze eerste 8 thema's zijn nog maar het begin – onze ontwerpers zijn al bezig om er meer toe te voegen.

Interactieve emoji

We zijn dol op geanimeerde emoji, maar er zijn momenten dat zelfs een groot rood kloppend hart – dat je telefoon laat trillen bij elke slag! – gewoon niet genoeg is om je gevoelens uit te drukken.

Met een beetje code, een beetje tekenwerk en veel duistere magie, hebben we een nieuwe manier ontwikkeld om emoties rechtstreeks te delen. Stuur een enkele 🎆 🎉 🎈 👍 💩 of ❤️ naar een privéchat en tik daarna op de geanimeerde emoji om een schermvullend effect te ontketenen.

Als jij en je chatpartner de chat open hebben, spelen de animaties en trillingen gelijktijdig af op jullie toestellen, zodat je je dichtbij voelt, zelfs als je ver uit elkaar bent.

Je chatpartner zal de effecten alleen zien als die de laatste versie van Telegram gebruikt.

Onze artiesten zijn al terug in de kerkers, werkend aan nieuwe schermvullende effecten voor meer geanimeerde emoji.

Leesbevestigingen in kleine groepen

Zowel chatthema's als interactieve emoji werken momenteel alleen in privéchats. Maar deze update bevat ook een grote verandering voor groepen.

Groepsberichten worden als gelezen (✓✓) gemarkeerd zodra een ander lid ze ziet. In kleine groepen kan je nu ook een bericht selecteren dat je hebt verzonden om te zien welke groepsleden het hebben gelezen.

Om de privacy van gebruikers te beschermen, worden leesbevestigingen in groepen slechts 7 dagen bewaard nadat het bericht is verzonden. Het is niet de zaak van Telegram om alles bij te houden wat je ooit hebt gezien.

Livestreams en videochats opnemen

Telegram biedt onderdak aan miljoenen gemeenschappen die live-evenementen kunnen organiseren voor een onbeperkt aantal kijkers. Of het nu gaat om een eenmalig concert of een alledaagse algebrales, beheerders kunnen nu livestreams en videochats opnemen om ze te publiceren voor degenen die de liveversie hebben gemist.

Beheerders kunnen direct vanuit het livestream- of videochatmenu een opname starten – met opties om video en audio of alleen audio op te nemen. Om video op te nemen, kies een oriëntatie voor het uiteindelijke videobestand, staand of liggend. Nadat je klaar bent met opnemen of de uitzending beëindigt, wordt het bestand direct geüpload naar je bewaarde berichten.

Tik op ⋮ of ⋯ om het uitzendmenu te openen en de opname te starten. Tijdens de opname verschijnt er een rode stip naast de titel van de uitzending.

En dat zou je genoeg te doen moeten geven tot we terug zijn met de volgende update. Zoals altijd, het zal niet lang duren.


18 september 2021
Het Telegram-team

Overig nieuws

그룹내 주제 기능, 수집가능한 사용자명, 영상 메시지 음성 텍스트 변환 등

오늘 업데이트에서는 대형 그룹에서 토론을 관리할 수 있는 주제기능, 블록체인에서 보호되는 새로운 형태의 수집 가능한 사용자명, 영상 메시지를 텍스트로 변환할 수 있는 옵션 등을 소개합니다.
5 nov. 2022

무한 반응, 이모지 상태 등

텔레그램의 [기존 업데이트는 맞춤형 움직이는 이모지를 만들기 위한 오픈 플랫폼을 추가하여 이모지에 혁명을 일으켰습니다. 이번 업데이트에서는 무한반응 및 이모지 상태를 통해 새로운 이모지를 사용하여 내 기분을 표현할 수 있는 다양한 방법을 제공합니다.
16 sep. 2022

텔레그램 이모지 플랫폼, 맞춤 움직이는 이모지, 텔레그램 프리미엄 선물하기 등

이번 여름, 텔레그램이 활성사용자 7억명을 돌파하며, 추가적인 독점 기능들에 접근 가능하고 누구나 텔레그램 발전지원을 할 수 있는 텔레그램 프리미엄을 소개했습니다. 오늘 업데이트에는 메시지와 자막에 사용가능한 텔레그램 이모지 플랫폼과 맞춤 움직이는…
12 aug. 2022

7억명 사용자와 텔레그램 프리미엄

텔레그램은 7억명 이상의 월 활성 사용자를 확보하며, 2022년도에 전 세계에서 다운로드 수가 많은 상위 5위 앱이 되었습니다. 이 성장은 온전히 개인 추천으로 이뤄냈습니다 - 아시다시피, 텔레그램은 유료 앱 홍보를 하지 않기 떄문입니다.
21 jun. 2022