Tema Bual, Emoji Interaktif, Status Dibaca di Grup dan Rakaman Strim Langsung

Baca pengumuman rasmi dalam Bahasa Inggeris
Memperkenalkan Tema Bual, Emoji Interaktif, Status Dibaca di Grup dan Rakaman Strim Langsung

Kemaskini hari ini membolehkan anda set tema berlainan untuk bual, kongsi perasaan anda dengan yang dicintai menggunakan emoji interaktif dengan kesan animasi skrin penuh, lihat status dibaca secara terperinci di grup dan rakam video dan audio dari siaran langsung.

Tema Bual

Telegram mempunyai berdozen ciri untuk mengurus bual anda dan sesuaikan penampilan mereka, dari Folder Bual ke Latar Belakang Beranimasi. Di kemaskini ini, koordinasi dan dekorasi berganding bahu dengan tema baru untuk bual peribadi.

Pereka kami telah mencipta 8 tema yang boleh digunakan pada bual peribadi tertentu. Setiap dari tema baru bercirikan belon mesej bergradien yang beranika warna, latar belakang beranimasi yang cantik dan corak latar belakang yang unik.

Kedua-dua anda dan teman bual anda boleh pilih tema untuk kedua belah pihak dan membolehkan sebarang perbualan mudah untuk dikenali, walaupun jika anda kehilangan cermin mata. Dengan cara ini anda boleh set tema berlainan untuk bual dengan rakan kerja dan ahli keluarga, agar anda tidak akan tersilap kirim video itu ke bos anda lagi.

Untuk set tema bagi bual anda di Android, tekan Kepala Bual > ⋮ > Tukar Warna. Di iOS, tekan Kepala Bual > ⋯ > Tukar Warna. Rakan bual anda akan nampak tema jika dia guna versi Telegram terkini.

Setiap tema datang dengan versi siang dan malam dan akan mengikuti aplikasi aturan mod malam anda – samada anda gunanya dalam mod gelap di waktu siang, atau biarkan bual anda mengekori matahari.

8 tema yang diwujudkan adalah hanya di peringkat permulaan – pereka kami sedang bekerja keras untuk menambah lebih banyak lagi.

Emoji Interaktif

Kami gemar menganimasikan emoji, namun ada masanya di mana jantung besar berwarna merah yang berdenyut – akan membuat fon anda bergetar dengan setiap denyutan! – adalah tidak mencukupi untuk meluahkan perasaan anda.

Dengan menulis sedikit kod, sedikit lukisan dan penggunaan ilmu anih, kami telah mencipta cara baru untuk berkongsi emosi secara langsung. Kirim satu 🎆 🎉 🎈 👍 💩 atau ❤️ ke bual peribadi, kemudian tekan pada emoji beranimasi untuk melancarkan kesan animasi skrin penuh.

Jika anda dan pasangan bual anda sedang membuka bual, animasi dan getaran akan dimainkan serentak di kedua peranti, seolah-olah anda berada begitu dekat walaupun berjauhan.

Rakan bual anda akan nampak kesan interaktif jika dia guna versi Telegram terkini.

Artis kami sudah pun turun ke gua bawah tanah, untuk melaksanakan kerja-kerja kesan animasi skrin penuh untuk banyak lagi emoji beranimasi baru.

Status Dibaca di Grup Kecil

Kedua-dua tema bual dan emoji interaktif kini hanya boleh diguna di bual peribadi. Namun kemaskini ini juga merangkumi pertukaran besar untuk grup.

Mesej anda di grup ditanda sebagai dibaca (✓✓) sebaik sahaja salah seorang dari ahli melihatnya. Di grup kecil, anda kini juga boleh pilih mesej anda untuk lihat ahli grup mana yang telah membacanya.

Untuk melindungi privasi pengguna, status dibuka di group akan hanya disimpan untuk 7 hari selepas mesej dikirim. Ianya bukan tanggungjawab Telegram untuk simpan rekod setiap benda yang anda pernah lihat.

Rakam Strim Langsung dan Bual Video

Telegram mendokong berjuta komuniti yang boleh menjayakan acara langsung untuk penonton tanpa had. Samada ianya merupakan pesta mega forum perdana, ulung kali diadakan, atau kelas algebra di sekolah, pentadbir kini boleh rakam Strim Langsung dan Bual Video untuk penerbitan bagi mereka yang tidak dapat mengikuti sesi langsung.

Pentadbir boleh mula rakaman terus dari menu Strim Langsung atau menu Bual Video – dengan pilihan untuk rakam Video dan Audio atau Hanya Audio. Untuk rakam video, pilih orientasi untuk fail video akhir, Potret atau Landskap. Selepas anda selesai merakam atau apabila siaran telah tamat, fail akan dimuat naik secara terus ke Mesej Disimpan.

Tekan ⋮ atau ⋯ untuk buka menu siaran dan mula merakam. Ketika merakam, titik merah akan terpapar di sebelah tajuk siaran.

Dan ini cukup untuk anda lakukan sehingga kami kembali nanti dengan kemaskini baru. Seperti kebiasaannya, ia tidak akan mengambil masa yang lama.


19 September 2021
Pasukan Telegram

Berita Lain

그룹내 주제 기능, 수집가능한 사용자명, 영상 메시지 음성 텍스트 변환 등

오늘 업데이트에서는 대형 그룹에서 토론을 관리할 수 있는 주제기능, 블록체인에서 보호되는 새로운 형태의 수집 가능한 사용자명, 영상 메시지를 텍스트로 변환할 수 있는 옵션 등을 소개합니다.
5 Nov 2022

무한 반응, 이모지 상태 등

텔레그램의 [기존 업데이트는 맞춤형 움직이는 이모지를 만들기 위한 오픈 플랫폼을 추가하여 이모지에 혁명을 일으켰습니다. 이번 업데이트에서는 무한반응 및 이모지 상태를 통해 새로운 이모지를 사용하여 내 기분을 표현할 수 있는 다양한 방법을 제공합니다.
16 Sep 2022

텔레그램 이모지 플랫폼, 맞춤 움직이는 이모지, 텔레그램 프리미엄 선물하기 등

이번 여름, 텔레그램이 활성사용자 7억명을 돌파하며, 추가적인 독점 기능들에 접근 가능하고 누구나 텔레그램 발전지원을 할 수 있는 텔레그램 프리미엄을 소개했습니다. 오늘 업데이트에는 메시지와 자막에 사용가능한 텔레그램 이모지 플랫폼과 맞춤 움직이는…
12 Ogo 2022

7억명 사용자와 텔레그램 프리미엄

텔레그램은 7억명 이상의 월 활성 사용자를 확보하며, 2022년도에 전 세계에서 다운로드 수가 많은 상위 5위 앱이 되었습니다. 이 성장은 온전히 개인 추천으로 이뤄냈습니다 - 아시다시피, 텔레그램은 유료 앱 홍보를 하지 않기 떄문입니다.
21 Jun 2022