Korumalı İçerik, Tarihe Göre Silme, Cihaz Yönetimi ve Daha Fazlası

Orijinal duyuruyu İngilizce okuyun
Korumalı İçerik, Tarihe Göre Silme, Cihaz Yönetimi ve Daha Fazlası

Bugünkü güncelleme, başkalarının gruplardan ve kanallardan içerik kaydetmesini engelleyen araçları, belirli sürelerdeki mesajları silme yeteneğini, bağlı cihazlarınızı yönetmenin yeni yollarını, kanalınız adına genel gruplarda anonim olarak paylaşımda bulunmayı ve daha fazlasını sunuyor.

Gruplarda ve Kanallarda Korumalı İçerik

Bu güncellemeyle, içerik oluşturucuların Telegram'da yayınladıkları içeriği korumalarına ve içeriğin yalnızca hedef kitleleri için kullanılabilir olmasını sağlamalarına yardımcı oluyoruz.

İçeriklerini yalnızca üyelere açık tutmak isteyen Grup ve Kanal sahipleri, sohbetlerinden mesaj iletmeyi kısıtlayabilir, bu da ekran görüntülerini engeller ve gönderilerden medya kaydetmeyi sınırlar.

Kullanıcıların mesajları iletme yeteneğini değiştirmek için Grup veya Kanal Bilgisi sayfasından > Grup / Kanal Türü > İçerik Kaydetmeyi Kısıtla seçeneğini etkinleştirin.

Mesajları Tarihe Göre Silin

Telegram kullanıcıları, dijital ayak izleri üzerinde tam kontrole sahiptir ve herhangi bir zamanda bir konuşmadan herhangi bir mesajı silebilir. Bu güncellemeyle, herhangi bir birebir sohbetteki belirli bir güne veya bir zaman dilimine ait sohbet geçmişini temizleyebilirsiniz.

Takvimi açmak için, sohbette gezinirken açılan tarih çubuğuna dokunun, ardından hangi günlerin temizleneceğini seçin.

Tarihe göre geçmişi temizleme şu anda yalnızca birebir sohbetlerde çalışıyor, ancak herhangi bir sohbetteki mesajları, gönderildikten bir gün, hafta veya ay sonra otomatik olarak silinecek şekilde ayarlayabilirsiniz.

Bağlı Cihazları Yönetin

Telegram'ı tüm cihazlarınızda aynı anda kullanabilirsiniz. Cihazlar menüsü, hesabınızla nerede oturum açılacağını kontrol etmenize yardımcı olur. Bir masaüstü cihazını hızlı bir şekilde bağlamak için yeni bir düğmeyi ve bir süre sonra etkin olmayan cihazlardan otomatik olarak çıkış yapmak için bir ayarı ekledik.

Daha fazla bilgi görüntülemek ve aramaları veya yeni Gizli Sohbetleri kabul edip edemeyeceğini değiştirmek için listedeki herhangi bir cihaza dokunun.

Telegram her platformda kullanılabilir. Uygulamayı diğer cihazlarınıza indirmek için telegram.org/apps adresine bakın.

Genel Gruplarda Anonim Gönderim

Genel Gruplar ve Kanal Yorumları, binlerce üyesi olan büyük topluluklarda herhangi bir konunun tartışılmasına olanak tanır. Bu gruplar, demokrasiyi savunmaktan hayranlarla sohbet etmeye kadar her şey için kullanılıyor, bu yüzden bu sohbetlerde mesaj gönderirken kanal olarak görünme özelliğini ekledik.

Mesaj çubuğunun yanındaki profil resmine dokunun ve kanallarınızdan birini seçin. Bundan sonra göndereceğiniz mesajlar kişisel hesabınız yerine kanalın adı ve kanalın fotoğrafı ile görünecektir.

Kanalınız olarak paylaşımda bulunurken, mesaj balonlarınızın üst kısmında kanal adını da göreceksiniz.

Aramayla Oturum Açın

Bugünden itibaren, bazı mobil cihazlara kısa mesajla kod almak yerine Telegram'dan arama alma ve ardından arayan telefon numarasının birkaç rakamını girme seçeneği sunulacak.

Katılma İsteklerine Yanıtlar

Bir gruba veya kanala katılma isteğinde bulunduğunuzda ve yöneticisi bir mesajla yanıt verdiğinde, sohbetin üst kısmında hangi topluluktan olduklarını görürsünüz.

Bu güncellemeden itibaren, bot yöneticileri, kullanıcı daha önce bot ile iletişim kurmamış olsa bile, yöneticisi oldukları bir sohbete katılmak isteyen kullanıcılarla iletişim kurabilir. Bu, katılmadan önce bir grup sohbetinin kurallarını kabul etmekten, bir katılma testini geçmeye, bir kanalın yaratıcılarına küçük bir bağış yapmaya kadar sonsuz olasılık sunar.

Android'de Küresel Sohbet Temaları

Eylül güncellememiz, bireysel sohbetler için ayarlayabileceğiniz 8 yeni tema sundu ve şimdi bunlar Android'deki tüm uygulamanız için kullanılabilir (iOS kullanıcıları bunu önceki güncellemede aldı).

Sohbet Ayarları tamamen yeniden tasarlandı ve yeni temalar ön plana çıktı. Telegram Ekibi tarafından oluşturulan her tema Gündüz ve Gece moduna, renkli hareketli arka planlara ve degrade mesaj baloncuklarına sahiptir.

Tüm temalar gibi, bu tasarımları kişiselleştirebilir, renklerini veya desenini değiştirebilirsiniz. Daha fazla seçenek ve özel ayarlar ile kreasyonlarınızı düzenlemek ve paylaşmak için “Temalara Gözat” seçeneğine dokunun.

iOS 13+'te Metin Tanıma

iOS 13 ve üzeri cihazlarda, Telegram sohbetlerindeki fotoğraflar için Metin Tanıma (Canlı Metin) etkinleştirilir ve klavyenize dokunmadan hızlıca seçmenize, kopyalamanıza ve arama yapmanıza olanak tanır. Bu görüntü tanıma, tamamen cihazınızda güvenli bir şekilde gerçekleştirilir.

Desteklenen dillerin listesi Apple tarafından yönetilir, bu nedenle sizinki henüz listede yoksa, gelecekteki işletim sistemi güncellemeleri için bizi izlemeye devam edin.

iOS'te Medya Başlıklarında Metni Biçimlendirin

Birazcık kalın veya eğik bir mesaja tam olarak doğru vurguyu ekleyebilir ve artık metin bağlantıları dahil olmak üzere medya başlıklarında tüm metin biçimlendirme seçeneklerini kullanabilirsiniz.

Android'in neden bu özelliği almadığını sorabilirsiniz. Ancak Android zaten bu özelliğe sahipti. 😉

iOS'te Yeniden Tasarlanan Kişi Bilgileri

Kişiler, Gruplar ve Kanalların bilgi sayfaları iOS 15 tarzındaki yeni bir görünümle güncellendi.

iOS'te yeniden tasarlanan iletişim bilgileri

Ve şimdilik bu kadar. Bakalım bu yıl sizin için kaç tane daha özellik oluşturacağız.


7 Aralık 2021
Telegram Ekibi

Diğer Haberler

Истории от групп и ещё 8 нововведений

Общение в группах в Telegram выходит на новый уровень — представляем 9 революционных нововведений для групповых чатов. Теперь группы могут публиковать истории и сохранять такие публикации…
29 Şub 2024

Избранное 2.0, одноразовые голосовые сообщения и ещё 8 нововведений

В январе в Telegram появились 10 нововведений, в том числе масштабное обновление Избранного, одноразовые голосовые и видеосообщения, отметки…
31 Oca 2024

Красочные звонки, анимация удаления и грандиозное обновление платформы ботов

В десятом обновлении Telegram за 2023 год добавлены улучшения для звонков — красочный новый дизайн и экономный расход заряда батареи, —…
31 Ara 2023

Оформление каналов, репосты из каналов в истории и другие нововведения

Теперь каналы могут устанавливать обои, эмодзи-статусы и логотипы профиля, а пользователи — репостить публикации каналов в истории; Telegram…
23 Ara 2023