Sesli Sohbetler ve Daha Fazlası

Orijinal duyuruyu İngilizce okuyun
Sesli Sohbetler ve Daha Fazlası

2013'ten bu yana Grup Sohbetlerinin tanımını genişletiyor; yanıtlar, akıllı bildirimlerle bahsetmeler, gelişmiş anketler, yönetici araçları, grup istatistikleri gibi özellikler ekliyor ve grup başına yüz binlerce üyeye izin veriyoruz. Bu özelliklerin birçoğu daha sonra diğer uygulamalara dahil edildi ve insanların nasıl iletişim kurduğunu yeniden tanımlamaya yardımcı oldu.

Bugün Telegram grupları, grup üyelerinin istedikleri gibi katılıp ayrılabilecekleri Sesli Sohbetler adlı kalıcı konferans aramalarıyla yepyeni bir boyut kazanıyor. 2020'deki 12.güncellememiz, bu özelliği uzaktan yeni yıl kutlamaları için tam zamanında size sunuyor.

GÜNCELLEME - Mart 2021: Sesli Sohbetler 2.0: Kanallar, Milyonlarca Dinleyici, Kaydedilen Sohbetler, Yönetici Araçları yeniliklerini kaçırmayın.

Sesli Sohbetler

Herhangi bir Telegram grubu artık her zaman açık bir sesli sohbet odasına dönüşebilir. Sohbetler, mevcut metin ve medya tabanlı iletişime paralel olarak çalışır ve gruba kısa süreli canlı bir konuşma katmanı ekler. Ekipler için sanal ofis alanları veya herhangi bir topluluk için gayri resmi salonlar olarak kullanılabilirler.

Sesli Sohbetler, bir grup araması olmasa da eski usul planlamanın yerine esneklik sunarak benzer amaçla kullanılabilirler. Daha büyük gruplarda, insanlarla konuşmak için tesadüfi fırsatlar da sunarlar.

Aktif sesli sohbetlere sahip grupların en üst kısmında o anda kimin konuştuğunu (ve hatta ne kadar gürültülü olduklarını) gösteren özel bir çubuk bulunur. Bu, arkadaşlarınız kahve molasına gittiği zaman onlara fark ettirmeden sohbete katılmak için doğru anı seçmenize yardımcı olabilir.

Bir sesli sohbete katıldıktan sonra, uygulamada serbestçe dolaşabilir, sohbetleri görüntüleyebilir ve mesaj gönderebilirsiniz. Sesli sohbete bağlıyken mikrofon denetimleri ekranda kalır, böylece istediğiniz zaman kendinizi hızlıca sessize alabilir ve sesinizi açabilirsiniz.

Android kullanıyorsanız, Telegram arka planda olsa bile mikrofon kontrollerinizi ve şu anda kimin konuştuğunu gösteren sistem genelinde yüzen bir widget ile tam Sesli Sohbet deneyiminin tadını çıkarabilirsiniz.

Çevrimiçi olan herkesle sohbet edebilir veya kullanışlı menü aracılığıyla daha fazla kişiyi davet edebilirsiniz. Sesli Sohbetler, birkaç bin katılımcıyı barındırabilir, yani alışveriş yaparken aile üyelerine danışmaktan büyük bir canlı etkinliğe kadar her şey için kullanılabilirler.

Son olarak, Sesli Sohbetler muhteşem animasyonlar gösterirler. Tasarımcımız, animasyonları düzgün yapmak için ruhunu şeytana satmak zorunda kaldı ama buna değdiğini düşünüyoruz.

Bir sesli sohbet oluşturmak ve onları kullanmanın benzersiz yolunu keşfetmek için, yönetici olduğunuz herhangi bir grubun profilini açın, (⋯) ya da (⋮) öğesine dokunun ve Sesli Sohbet Başlat seçeneğini seçin.

Daha önce Telegram Gruplarında olduğu gibi Sesli Sohbetlerin de insanların işbirliği yapma ve iletişim kurma şeklini değiştireceğini umuyoruz. Önümüzdeki haftalarda Sesli Sohbetleri daha da geliştireceğiz. Geri bildirimlerinizi dinleyeceğiz, gürültü bastırmayı iyileştireceğiz, video ve ekran paylaşımı gibi daha fazla özelliği ekleyeceğiz.

Bas Konuş Kısayolları

Telegram Desktop'da ve yerel macOS uygulamasında, Telegram'a odaklanılmadığında bile, Sesli Sohbetlerdeki mikrofonunuzu kontrol etmek için bir bas-konuş tuşu seçebilirsiniz. Sonunda, Caps Lock tuşunuz için bir kullanım bulduk!

Çıkartma Konturları

Telegram'daki hareketli çıkartmalar, verimlilik için optimize edilmişlerdir ve 50 KB'tan daha azı ile sonsuz çözünürlüklü akıcı 180 kare animasyonlar sunarlar.

Çıkartmalar, bugünkü güncellemeyle eskisinden daha hızlı yüklenecek ve göreceğiniz şeyin parıldayan bir konturunu gösterecektir. Yine de gözünüzü kırpmamaya çalışın, yoksa onu kaçırırsınız.

Android'de SD Kart Depolaması

Android cihaz kullanıcıları bundan böyle Telegram uygulama verilerini dahili depolamadan SD kartlarına taşıyabilirler. Bu, çok düşük depolama alanına sahip kullanıcıların daha fazla medya ve dosyayı kaydetmesine ve Telegram deneyimini en üst düzeyde yaşamalarını sağlar.

Depolama Kullanım ayarları

Telegram'ın cihazınızda depolanan veriyi her zaman inanılmaz derecede küçük tutabileceğinizi unutmayın. Daha fazla fikir için Ayarlar > Veri ve Depolama > Depolama Kullanımı bölümüne göz atın.

Android'de Yeni Animasyonlar

Yeni Mesaj düğmesine dokunduğunuz, profilleri açtığınız, sohbet klasörlerini yönettiğiniz ve mesaj sayaçlarını gördüğünüz Android uygulamasının her yerine şık yeni animasyonlar ekledik.

iOS'ta Mesajları Seslendirin

Hala iOS kullanıyorsanız, Siri'nin gelen mesajları kulaklığınızda yüksek sesle okumasını sağlayabilirsiniz. iOS Ayarları > Bildirimler > Mesajları Seslendir'i açın ve bulaşık yıkarken bile sohbetlerinizden haberdar olmak için Telegram'ı AÇIK olarak ayarlayın.

Düzenleme İyileştirmeleri

Android kullanıcıları artık güçlü medya düzenleyimizle efektler, çizimler veya çıkartmalar eklemek için daha önce gönderdikleri fotoğrafı hızlı bir şekilde düzenleyebilirler. iOS kullanıcıları, aldıkları bir fotoğrafı hızlı bir şekilde düzenleyip geri göndermek için kalem düğmesine dokunabilirler.

Bu özelliklerin her biri daha önce yalnızca platformlardan birinde mevcuttu, ancak şimdi hem iOS hem de Android, selfie'lere bıyık çizmek için eşit fırsatlar sunuyor.

iOS ve Android'de Düzenleme İyileştirmeleri

Bir mesajı veya başlığı düzenlerken, en üst mesaj uzunluğuna yaklaştığınızda, kalan karakter sayısını gösteren bir sayaç görünecektir.

Daha Fazla Hareketli İfade

Daha fazla hareketli ifade olmadan hiçbir güncelleme tamamlanmadı. Her zaman olduğu gibi, bir sohbette bunlardan 👇 birini almak için sadece ifade içeren bir mesaj göndermeniz yeterlidir.

Orada bir yerlerde bir siber kovboyun cinayet gizemini çözmesi ile ilgili bir hikaye var.

Özellik Öneri Platformu

Birçok Telegram özelliği kullanıcı önerileriyle ortaya çıktı. Olası yeni özellikleri belirlemeye ve uygulama içindeki hataları bulmaya yardımcı olması için herkese açık bir Hata ve Öneri Platformu başlatıyoruz.

Platformun şu anda sadece İngilizce dilini desteklediğini unutmayın. Bu, dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılarımızın tüm dillerde aynı özellikler için düzinelerce istek oluşturmaması için gereklidir.

Her gönderinin hak ettiği ilgiyi aldığından emin olmak için yeni özellikler önerme ve hataları bildirme olanağını kademeli olarak kullanıma sunacağız. Tüm Telegram kullanıcıları halihazırda mevcut olan girişleri görebilir ve bunlara oy verebilirler.

Ve bugünlük hepsi bu kadar, 2021'de ya da sonraki büyük şeyi inşa etmeyi bitirdiğimiz zaman (hangisi önce gelirse) görüşürüz.


23 Aralık 2020
Telegram Ekibi


NOT: Yıl sonu genellikle son 12 aya dönüp bakma zamanıdır. Bunun yerine, kurucumuz Pavel Durov, uzun yıllar boyunca size harika özellikler sunmaya devam edebilmesi için Telegram'ı sürdürülebilir hale getirme stratejisini açıkladı.