700 miljoen gebruikers en Telegram Premium

Lees de originele aankondiging in het Engels
700 miljoen gebruikers en Telegram Premium

Telegram werd in 2022 een van de 5 meest gedownloade apps wereldwijd en heeft nu meer dan 700 miljoen maandelijks actieve gebruikers. Deze groei is volledig te danken aan persoonlijke aanbevelingen – Telegram heeft nooit betaald om reclame te maken voor zijn apps.

Aangezien Telegram razendsnel blijft groeien, hebben veel gebruikers aangegeven dat ze ons team willen steunen. Vandaag lanceren we Premium Telegram Premium – een abonnement waarmee je de verdere ontwikkeling van Telegram kunt steunen en toegang krijgt tot exclusieve extra functies.

Dit geeft ons de mogelijkheid om alle intensieve functies aan te bieden waar gebruikers in de loop der jaren om hebben gevraagd, terwijl we toch gratis toegang houden tot de krachtigste chatapp op de planeet.

Premium Telegram Premium

Door een abonnement te nemen op Telegram Premium, ontgrendelen gebruikers verdubbelde limieten, bestandsuploads van 4 GB, snellere downloads, exclusieve stickers en reacties, verbeterd chatbeheer – en nog veel meer.

Tegelijkertijd zullen alle bestaande functies die gebruikers al bijna tien jaar verwachten en waar ze op vertrouwen, gratis blijven. Bovendien zullen gebruikers zonder Premium-abonnement ook kunnen profiteren van sommige voordelen van Premium: bijvoorbeeld de extra grote documenten downloaden en stickers bekijken die door Premium-gebruikers zijn verstuurd, maar ook tikken om de tellers te verhogen van Premium-reacties die al aan een bericht waren toegevoegd.

De bijdragen van Premium-abonnees zullen helpen om de app te verbeteren en uit te breiden voor de komende decennia, terwijl Telegram gratis en onafhankelijk zal blijven en zijn waarden om gebruikers op de eerste plaats te zetten zal hooghouden, en opnieuw zal definiëren hoe een technologiebedrijf zou moeten werken.

Premium Uploads van 4 GB

Iedere gebruiker kan grote bestanden en media uploaden, elk tot 2 GB in grootte, en gratis genieten van onbeperkte opslag in de Telegram Cloud. Met Telegram Premium kunnen abonnees nu bestanden van 4 GB versturen – genoeg ruimte voor 4 uur video in 1080p, of 18 dagen audio van hoge kwaliteit.

Alle Telegram-gebruikers kunnen deze extra grote documenten downloaden, ongeacht of ze geabonneerd zijn op Telegram Premium.

Premium Snellere downloads

Premium-abonnees kunnen media en bestanden downloaden met de hoogst mogelijke snelheid. Je hebt toegang tot alles in je onbeperkte cloudopslag, zo snel als je netwerk het kan bijbenen.

Premium Verdubbelde limieten

Premium-gebruikers krijgen verhoogde limieten voor bijna alles in de app. Met Premium kun je maar liefst 1000 kanalen volgen, maar liefst 20 chatmappen aanmaken met elk maar liefst 200 chats, een vierde account toevoegen aan elke Telegram-app, 10 chats vastzetten in de hoofdlijst en maar liefst 10 favoriete stickers opslaan.

Verdubbelde limieten voor bijna alles in de app

Je kunt ook een langere bio schrijven en er een link aan toevoegen. Premium maakt het ook mogelijk om meer tekens toe te voegen aan bijschriften bij media. Het vinden van de juiste manier om te reageren op een bericht zal gemakkelijker zijn met maximaal 400 favoriete GIF's. Tot slot kunnen Premium-gebruikers tot 20 publieke t.me-links reserveren, zodat elke groep of elk kanaal dat je aanmaakt, opvalt met een korte en beknopte link.

Premium Spraak omzetten naar tekst

Spraakberichten kunnen worden omgezet naar tekst voor die keren dat je niet wilt luisteren, maar wel wilt weten wat er gezegd wordt. Je kunt de transcripties beoordelen om ze te helpen verbeteren.

Premium Unieke stickers

Tientallen stickers hebben nu indrukwekkende schermvullende animaties, die Premium-gebruikers in elke chat kunnen versturen om extra emotie en expressieve effecten toe te voegen die voor alle gebruikers zichtbaar zijn. Deze Premium-stickercollectie zal maandelijks worden bijgewerkt door Telegram-artiesten.

Je kunt Premium-stickers uit al je bundels snel terugvinden in een speciale sectie van je stickerpaneel, onder 'Recent gebruikt'.

Premium Unieke reacties

Premium-gebruikers ontgrendelen ook meer manieren om te reageren op berichten, met meer dan 10 nieuwe emoji zoals 👌😍❤️‍🔥💯 (en de nieuwe favorieten 🤡🌭🐳).

Premium Chatbeheer

Telegram Premium bevat nieuwe hulpmiddelen om je chatlijst te organiseren – zoals het veranderen van je standaardchatmap zodat de app altijd opent in een aangepaste map, of, bijvoorbeeld, ongelezen in plaats van alle chats.

Om je standaardmap te wijzigen, houd je een map in je chatlijst ingedrukt, tik je op herschikken, en sleep je de gewenste map naar de eerste plek.

Daarnaast kunnen abonnees een instelling onder privacy en veiligheid inschakelen om nieuwe chats automatisch te archiveren en dempen, waardoor zelfs de drukste chatlijsten beter georganiseerd kunnen worden.

Premium Geanimeerde profielfoto's

De profielvideo's van Premium-gebruikers zullen voor iedereen in de app geanimeerd worden – ook in chats en de chatlijst. Laat iedereen je nieuwe stijl zien, of toon je creativiteit met een unieke doorlopende animatie.

Premium Premium-badges

Alle Premium-gebruikers krijgen een Premium speciale badge die naast hun naam verschijnt in de chatlijst, chatkoppen, en ledenlijsten in groepen – waarmee ze laten zien dat ze Telegram helpen steunen en deel uitmaken van de club die nieuwe functies als eerste ontvangt.

Premium Premium-appiconen

Nieuwe iconen zijn beschikbaar die Premium-gebruikers kunnen toevoegen aan hun startscherm om nog beter bij hun persoonlijkheid of achtergrond te passen. Kies uit een Premium-ster, nachthemel, of turbovliegtuig.

Premium-appiconen

Premium Geen reclame

In sommige landen worden gesponsorde berichten getoond in grote, publieke een-op-veelkanalen. Deze minimalistische, privacybewuste advertenties helpen de operationele kosten van Telegram te dragen, maar zullen niet langer verschijnen voor abonnees van Telegram Premium.

Premium-abonnementen helpen Telegram niet alleen de extra kosten van Premium-functies te betalen, maar ook de gratis versie van Telegram voor iedereen te onderhouden.

Verbeteringen voor iedereen

Hoewel we meer boeiende functies gaan uitbrengen voor Premium-abonnees, zullen we gratis functies beschikbaar houden voor iedereen, en het sneller doen dan iedere andere immens populaire app. Deze update is geen uitzondering – het voegt deelnameverzoeken voor publieke groepen, een geanimeerd scherm voor extern delen, verbeterde botbeschrijvingen, en nog veel meer toe.

Deelnameverzoeken voor publieke groepen

Publieke groepen kunnen nu deelnemeverzoeken inschakelen – zodat groepsbeheerders nieuwe leden kunnen beoordelen voordat ze toestemming geven om in de chat te schrijven. Gebruikers die de groep openen kunnen op verzoek om lid te worden tikken, waardoor hun verzoek aan een lijst wordt toegevoegd die alleen voor beheerders toegankelijk is.

Verzoek om lid te worden van een publieke groep

Beheerders kunnen contact opnemen met leden die lid willen worden en een gesprek voeren om de regels te bespreken, om ervoor te zorgen dat ze bij elkaar passen of zelfs om een welkomstfeestje te plannen. Wanneer een beheerder een bericht stuurt, laat Telegram de gebruiker weten dat diegene een bericht stuurt als groepsbeheerder.

Eigenaars van publieke groepen kunnen deelnameverzoeken inschakelen via Groepsinformatie > Bewerken > Groeptype > Wie kan berichten verzenden > selecteer Alleen leden > schakel Nieuwe leden goedkeuren in.

Verificatiebadges in chats

Publieke figuren en organisaties kunnen hun groep, kanaal of bot verifiëren – waarbij ze een verificatiebadge Verification Check ontvangen om gebruikers te laten zien dat berichten afkomstig zijn van een bevestigde bron. Naast profielen, zoekresultaten en de chatlijst, verschijnen deze badges nu bovenaan de chat. Dit maakt het nog makkelijker om geverifieerde informatiebronnen te identificeren.

Als je geverifieerd bent op ten minste twee sociale netwerken, dan kun je je groep, kanaal of bot verifiëren.

Betere bots

Bots op Telegram kunnen je helpen om quizzen af te nemen, betalingen te accepteren en zelfs hele websites te vervangen. Botontwikkelaars kunnen nu een foto of video in de sectie “Wat kan deze bot?” van hun bots opnemen om hun functies te laten zien.

Wat kan deze bot?

Bots die zijn geïntegreerd in het Attach bijlagemenu kunnen nu ook werken in groepen en kanalen, naast een-op-eenchats.

De bot-API is een gratis en open platform, beschikbaar voor iedereen. Als je je eigen bot wilt bouwen, kijk dan op deze pagina.

Verbeterde chatvoorvertoningen op Android

Deze update brengt verbeterde chatvoorvertoningen op gelijke hoogte met iOS. Je kunt er nu doorheen scrollen om de hele chat te bekijken zonder hem als gelezen te markeren. Er zijn nieuwe knoppen toegevoegd waarmee je de chat als gelezen kunt markeren, dempen, vastzetten of verwijderen.

Om een chat te bekijken, druk je gewoon op de profielfoto in je chatlijst en houd je deze ingedrukt.

Automatisch opslaan in de galerij op Android

De optie om media automatisch op te slaan in de galerij is met hernieuwde kracht terug: het opslaan van media kan nu afzonderlijk worden in- en uitgeschakeld voor chats met gebruikers, groepen of kanalen.

Instellingen voor opslaan in de galerij op Android

Verbeterd extern delen op iOS

Met de mogelijkheid om bestanden van maar liefst 2 GB (of 4 GB) te versturen, kunnen gebruikers eenvoudig grote mediabestanden vanuit andere apps rechtstreeks in Telegram delen. Dit bespaart zowel tijd als opslagruimte – je hoeft het bestand dus niet op te slaan voordat je het met Telegram stuurt.

Wanneer je grote bestanden verzendt vanuit een andere app op iOS, kun je nu een geanimeerde voortgangsbalk bekijken om te zien of je genoeg tijd hebt voor een kopje thee of dat je het beter bij espresso kunt houden.

Geanimeerde profielfoto's maken op macOS

Gebruikers op macOS hebben nu een snelle manier om een aangepaste profielfoto te genereren – kies een sticker of geanimeerde emoji als focus, en voeg een kleurrijke achtergrond met kleurverloop toe. Je kunt er een instellen voor je eigen profiel, of als groeps- of kanaalfoto – waardoor het eenvoudig wordt om een themaicoon voor chats te maken zonder te hoeven zoeken naar stockfoto's.

Om er zo een te maken, ga naar instellingen of een chatinformatiepagina, klik op Bewerken > klik op de Profielfoto > selecteer Sticker of emoji.

Sneller en sterker

Deze update bevat meer dan 100 verbeteringen en optimalisaties voor de mobiele en desktop-apps – waardoor bugs worden geëlimineerd, de snelheid wordt verbeterd en kleine functies worden uitgebreid. iOS-gebruikers met de nieuwste iPhones en iPads krijgen significant vloeiendere animaties (120 FPS) in de hele app. Android-gebruikers zullen een betere audio- en videokwaliteit in spraak- en videoberichten opmerken, samen met opties om alternatieve appiconen in te stellen, alle recente stickers in een keer te wissen en gebruikersbio's of chatbeschrijvingen te vertalen.

Deze update wordt geleidelijk uitgerold. Als je app je niet aanbiedt om te updaten, wacht dan even – de nieuwe versie zal spoedig beschikbaar zijn.

Bedankt

Vandaag is een belangrijke dag in de geschiedenis van Telegram – het markeert niet alleen een nieuwe mijlpaal, maar ook het begin van de duurzame monetarisatie van Telegram. Wij geloven dat de ontwikkeling van Telegram in de eerste plaats moet worden gedreven door zijn gebruikers, niet door reclamemakers. Op deze manier zullen onze gebruikers altijd onze belangrijkste prioriteit blijven.


19 juni 2022
Het Telegram-team