700 Milyon Kullanıcı ve Telegram Premium

Orijinal duyuruyu İngilizce okuyun
700 Milyon Kullanıcı ve Telegram Premium

Telegram, 2022'de dünya çapında en çok indirilen uygulamalardan biri oldu ve şu anda 700 milyondan fazla aylık aktif kullanıcıya sahip. Bu büyüme yalnızca kişisel önerilerden kaynaklanıyor. Telegram, uygulamalarının reklamını yapmak için hiçbir zaman ödeme yapmadı.

Telegram roket hızıyla büyümeye devam ederken, birçok kullanıcı ekibimizi destekleme isteklerini dile getirdi. Bugün, Telegram'ın sürekli gelişimini desteklemenize ve size özel ek özelliklere erişmenize olanak tanıyan bir abonelik olan Premium Telegram Premium'u kullanıma sunuyoruz.

Bu, gezegendeki en güçlü mesajlaşma programına ücretsiz erişimi korurken, kullanıcıların yıllar boyunca talep ettiği üm ağır kaynak gerektiren özellikleri sunmamızı sağlayacak.

Premium Telegram Premium

Kullanıcılar Telegram Premium'a abone olarak, iki kat sınırların, 4 GB dosya yüklemenin, daha hızlı indirmenin, özel çıkartmalar ve tepkilerin, gelişmiş sohbet yönetiminin ve çok daha fazlasının kilidini açar.

Aynı zamanda, kullanıcıların yaklaşık on yıldır beklediği ve güvendiği mevcut tüm özellikler ücretsiz kalmaya devam edecek. Ayrıca, premium olmayan kullanıcılar Premium'un bazı avantajlarından yararlanabilecekler: Örneğin, ekstra büyük belgeleri indirme ve premium kullanıcılar tarafından gönderilen çıkartmaları görüntüleme ve ayrıca bir mesaja zaten eklenmiş olan premium tepkilerdeki sayaçları artırmak için dokunma gibi.

Premium abonelerin katkıları, uygulamayı on yıllar boyunca geliştirmeye ve genişletmeye yardımcı olurken; Telegram özgür, bağımsız kalacak ve bir teknoloji şirketinin nasıl çalışması gerektiğini yeniden tanımlayarak kullanıcılarına yönelik ilk değerlerini koruyacak.

Premium 4 GB Yüklemeler

Herhangi bir kullanıcı, her biri 2 GB'a kadar olan büyük dosyaları ve medyayı yükleyebilir ve Telegram Bulut'da ücretsiz olarak sınırsız depolamanın keyfini çıkarabilir. Telegram Premium ile aboneler artık -4 saatlik 1080p video veya 18 günlük yüksek kaliteli ses için yeterli- 4 GB boyutunda dosyalar gönderebilecekler.

Tüm Telegram kullanıcıları, Telegram Premium'a abone olup olmadıklarına bakılmaksızın bu ekstra büyük belgeleri indirebilirler.

Premium Daha Hızlı İndirmeler

Premium aboneler medya ve dosyaları mümkün olan en yüksek hızda indirebilir. Sınırsız bulut depolamanızdaki her şeye ağınızın yetişebildiği kadar hızlı erişebilirsiniz.

Premium İki Katı Sınırlar

Premium kullanıcılar, uygulamadaki hemen hemen her şey için artırılmış sınırlar edinir. Premium ile 1000 kanalı takip edebilir, her biri 200 sohbet içeren 20 sohbet klasörü oluşturabilir, herhangi bir Telegram uygulamasına dördüncü hesabı ekleyebilir, ana listede 10 sohbeti sabitleyebilir ve 10 favori çıkartmaya kadar kaydedebilir.

Uygulamadaki hemen hemen her şey için iki katına çıkan sınırlar

Ayrıca daha uzun bir hakkında yazısı yazabilir ve içine bir bağlantı ekleyebilirsiniz. Benzer şekilde Premium, medya başlıklarına daha fazla karakter eklenmesine izin verir. 400 favori GIF ile herhangi bir mesaja yanıt vermenin doğru yolunu bulmak daha kolay olacaktır. Son olarak, Premium kullanıcılar 20 adede kadar genel t.me bağlantısı rezerve edebilir, bu da oluşturduğunuz herhangi bir grubu veya kanalı kısa ve özlü bir bağlantıyla öne çıkarır.

Premium Sesten Metne

Dinlemek istemediğiniz, ancak ne yazdığını görmek istediğiniz zamanlarda sesli mesajlar metne dönüştürülebilir. Geliştirmeye yardımcı olmak için çeviri yazılarını oylandırabilirsiniz.

Premium Benzersiz Çıkartmalar

Artık düzinelerce çıkartmada, Premium kullanıcıların herhangi bir sohbette gönderebilecekleri, tüm kullanıcılar tarafından görülebilen ekstra duygu ve etkileyici efektler ekleyebilecekleri etkileyici tam ekran animasyonlar var. Bu premium çıkartma koleksiyonu, Telegram sanatçıları tarafından aylık olarak güncellenecektir.

Tüm paketlerinizdeki Premium Çıkartmaları, çıkartma panelinizin 'Son Kullanılanlar' bölümünün altındaki özel bir bölümden hızlıca bulabilirsiniz.

Premium Benzersiz Tepkiler

Premium kullanıcılar ayrıca, 👌😍❤️‍🔥💯 (ve yeni favoriler 🤡🌭🐳) gibi 10'dan fazla yeni ifade ile mesajlara tepki vermenin daha fazla yolunun kilidini açar.

Premium Sohbet Yönetimi

Telegram Premium, uygulamanın her zaman özel bir klasörde veya örneğin Tüm Sohbetler yerine Okunmamış üzerinden açılması için varsayılan sohbet klasörünüzü değiştirmek gibi sohbet listenizi düzenleyebileceğiniz yeni araçlar içeriyor.

Varsayılan klasörünüzü değiştirmek için sohbet listenizdeki bir klasöre basılı tutun > Yeniden Sırala > ve tercih ettiğiniz klasörü ilk boşluğa sürükleyin.

Ayrıca aboneler, Gizlilik ve Güvenlik'ten yeni sohbetleri otomatik olarak arşivlemek ve sessize almak için bulunan ayarı etkinleştirerek en yoğun sohbet listelerini bile düzenlemebilirler.

Premium Hareketli Profil Resimleri

Premium kullanıcıların profil videoları uygulama genelinde sohbetlerde ve sohbet listesi de dahil herkeste canlandırılacak. Herkesin yeni görünümünüzü görmesine izin verin veya yaratıcılığınızı benzersiz bir döngü animasyonuyla esnetin.

Premium Premium Rozetler

Tüm premium kullanıcılar, sohbet listesinde, sohbet başlıklarında ve gruplardaki üye listelerinde adlarının yanında Telegram'ı desteklemeye yardımcı olduklarını ve yeni özellikleri ilk alanlar kulübün bir parçası olduklarını gösteren Premium özel bir rozet alır.

Premium Premium Uygulama Simgeleri

Premium kullanıcıların kişiliklerine veya duvar kağıtlarına daha iyi uyması için Ana Ekranlarına ekleyebilecekleri yeni simgeler mevcuttur. Premium bir yıldız, gece gökyüzü veya turbo uçak arasından seçim yapın.

Premium uygulama simgeleri

Premium Reklamsız

Bazı ülkelerde, Sponsorlu Mesajlar büyük, genel kanallarda gösterilir. Bu minimalist, gizlilik bilincine sahip reklamlar, Telegram'ın işletme maliyetlerini desteklemeye yardımcı oluyor, ancak artık Telegram Premium abonelerine görünmeyecekler.

Premium abonelikler, Telegram'ın, yalnızca premium özelliklerden gelen ek masrafları ödemesine yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda Telegram'ın herkes için ücretsiz sürümünü de destekler.

Herkes İçin İyileştirmeler

Premium aboneler için daha heyecan verici özellikler yayınlayacak olsak da herkes için mevcut olan ücretsiz özellikleri uygulamaya devam edeceğiz ve bunu diğer kitlesel popüler uygulamalardan daha hızlı yapacağız. Bu güncelleme bir istisna değildir; genel gruplara katılma istekleri, harici paylaşıma hareketli bir ekran, gelişmiş bot açıklamaları ve daha fazlasını ekler.

Genel Gruplara Katılma İstekleri

Genel gruplardaki yöneticiler artık katılma isteklerini etkinleştirebilirler. Bu özellik, yeni üyelerin grup yöneticileri tarafından sohbete yazma onayından önce yeni üyeleri incelemelerine olanak tanır. Grubu açan kullanıcılar, isteklerini yalnızca yöneticilerin erişebileceği bir listeye ekleyerek Katılma İsteği'ne dokunabilir.

Genel bir gruba katılma isteği

Yöneticiler, uygun olduklarından emin olmak ve hatta bir hoş geldin partisi planlamak için katılmak isteyen üyelere ulaşabilir ve kuralları kapsayacak şekilde sohbet edebilirler. Bir yönetici iletişime geçtiğinde Telegram, kullanıcıya grup yöneticisinin ulaştığını bildirir.

Genel grupların sahipleri, Grup Bilgisi > Düzenle > Grup Türü > Kimler Mesaj Gönderebilir > Yalnızca Üyeler'i seçtikten sonra > Yeni Üyeleri Onayla'yı etkinleştirerek katılma isteklerini etkinleştirebilir.

Sohbetlerde Doğrulama Rozetleri

Tanınmış kişiler ve kuruluşlar, kullanıcılara mesajların onaylanmış bir kaynaktan geldiğini göstermek için gruplarının, kanallarının veya botlarının bir Verification Check doğrulama rozeti aldığını doğrulayabilirler. Bu rozetler artık profillere, arama sonuçlarına ve sohbet listesine ek olarak sohbetin en üstünde de görünüyor. Bu, doğrulanmış bilgi kaynaklarını tanımlamayı daha da kolaylaştırıyor.

En az iki sosyal ağda doğrulandıysanız, grubunuzu, kanalınızı veya botunuzu doğrulayabilirsiniz.

Daha İyi Botlar

Telegram'daki botlar, sınavlara girmenize, ödemeleri kabul etmenize ve hatta tüm web sitelerini değiştirmenize yardımcı olabilirler. Bot geliştiricileri artık özelliklerini göstermek için botlarının “Bu bot ne yapabilir?” bölümüne bir fotoğraf veya video ekleyebilir.

Bu bot ne yapabilir?

Ek Attach menüsüne entegre edilen botlar artık bire bir sohbetlerin yanı sıra gruplar ve kanallarda da çalışabilir.

Bot API, herkesin kullanımına açık, ücretsiz ve açık bir platformdur. Kendi botunuzu oluşturmak istiyorsanız bu sayfaya göz atın.

Android'de İyileştirilmiş Sohbet Önizlemeleri

Bu güncelleme, iOS ile eşit düzeyde gelişmiş sohbet önizlemeleri getiriyor. Artık okundu olarak işaretlemeden tüm sohbeti görüntüleyerek sohbetler arasında arasında gezinebilirsiniz. Sohbeti okundu olarak işaretlemenize, sessize almanıza, sabitlemenize veya silmenize izin vermek için yeni düğmeler eklendi.

Bir sohbeti önizlemek için sohbet listenizdeki profil resmini basılı tutmanız yeterlidir.

Android'de Galeriye Otomatik Kaydetme

Otomatik olarak Medyayı Galeri'ye kaydetme seçeneği yenilenmiş bir güçle geri döndü: Medya kaydetme artık kullanıcılar, gruplar veya kanallar ile yapılan sohbetler için ayrı ayrı etkinleştirilebilir ve devre dışı bırakılabilir.

Android'de Galeriye Otomatik Kaydetme Ayarları

iOS'te Geliştirilmiş Harici Paylaşım

2 GB (veya 4 GB)'a kadar dosya gönderme özelliği sayesinde, kullanıcılar diğer uygulamalardaki büyük medya öğelerini herhangi bir mobil platformdan doğrudan Telegram'da kolayca paylaşabilirler. Bu, hem zamandan hem de depolama alanından tasarruf sağlar, böylece dosyayı Telegram'a göndermeden önce kaydetmeniz gerekmez.

iOS'te başka bir uygulamadan paylaşılan büyük dosyaları gönderirken, artık bir çay için yeterli zamanınız olup olmadığını veya espressoya bağlı kalmanız gerekip gerekmediğini öğrenmek için animasyonlu ilerleme çubuğunu izleyebilirsiniz.

macOS'te Hareketli Profil Resmi Oluşturucu

macOS kullanıcıları artık özelleştirilmiş bir profil resmi oluşturmanın hızlı bir yoluna sahipler. Bunun için, odak olarak herhangi bir çıkartmayı veya hareketli ifadeyi seçin ve renkli bir degrade arka plan ekleyin. Birini kendi profiliniz veya bir grup veya kanal fotoğrafı olarak ayarlayabilirsiniz. Bu, stok fotoğraf aramadan sohbetler için temalı bir simge oluşturmayı kolaylaştırır.

Bunlardan birini oluşturmak için Ayarlar'a veya Sohbet Bilgileri sayfasına gidin, Düzenle'ye tıklayın > Profil Resmi'ne tıklayın > Çıkartma veya İfade'yi seçin.

Daha Hızlı ve Daha Güçlü

Bu güncelleme, mobil ve masaüstü uygulamalarında hataları ortadan kaldıran, hızı artıran ve küçük özellikleri genişleten 100'den fazla düzeltme ve optimizasyon içerir. En yeni iPhone'lara ve iPad'lere sahip iOS kullanıcıları, uygulamanın tamamında önemli ölçüde daha akıcı animasyonlar (120 FPS) elde eder. Android kullanıcıları sesli ve görüntülü mesajlarda daha iyi ses ve video kalitesinin yanı sıra alternatif uygulama simgeleri ayarlama, tüm son çıkartmaları bir kerede temizleme ve kullanıcı hakkında bölümünü veya sohbet açıklamalarını çevirme seçeneklerinin fark edecekler.

Bu güncelleme kademeli olarak dağıtılmaktadır. Uygulamanız size güncelleme önermiyorsa lütfen bekleyin, yeni sürüm yakında kullanıma sunulacaktır.

Teşekkür Ederiz

Bugün, Telegram tarihinde yalnızca yeni bir dönüm noktası değil, aynı zamanda Telegram'ın sürdürülebilir para kazanma sürecinin de başlangıcını işaret eden önemli bir gün. Telegram'ın gelişiminin reklam verenler tarafından değil, öncelikle kullanıcıları tarafından yönlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu şekilde kullanıcılarımız her zaman ana önceliğimiz olmaya devam edecek.


19 Haziran 2022
Telegram Ekibi