Beschermde inhoud, verwijderen op datum, anoniem reageren en meer

Lees de originele aankondiging in het Engels
Protected Content, Delete by Date, Device Management and More

Met deze update brengen we je mogelijkheden om te voorkomen dat anderen content opslaan van groepen en kanalen, de mogelijkheid om berichten te verwijderen van een specifieke periode, nieuwe manieren om je verbonden apparaten te beheren, anoniem te reageren in publieke groepen uit naam van je kanaal en meer.

Beschermde inhoud in groepen en kanalen

Met deze update willen we auteurs hebben die content plaatsen op Telegram door ervoor te zorgen dat deze alleen beschikbaar is voor het door hen beoogde publiek.

Eigenaren van groepen en kanalen die content alleen beschikbaar willen maken voor leden kunnen het doorsturen van berichten beperken vanuit hun chat, daarmee kunnen ook gelijk geen schermafdrukken worden gemaakt en dit beperkt ook het opslaan van media van posts.

Om aan te passen of berichten mogen worden doorgestuurd door gebruikers open je de Groep- of kanaalinformatiepagina > Groep/Kanaal-type > Doorsturen beperken.

Berichten verwijderen op datum

Telegram-gebruikers hebben de volledige controle over hun digitale voetafdruk en kunnen ieder bericht in een gesprek wissen op een willekeurig moment. Met deze updat kun je je chatgeschiedenis wissen van een specifieke datum of periode in iedere privéchat.

Om de kalender te openen tik je op de datumbalk die verschijnt als je door de chat scrolt - daarna kies je welke dagen je wenst te wissen.

Geschiedenis wissen op datum werkt vooralsnog alleen in 1-op-1-chat. Maar je kun berichten in willekeurige chats instellen om zichzelf automatisch te wissen, een dag, week of maand na het versturen ervan.

Beheer verbonden apparaten

Je kunt Telegram tegelijkertijd gebruiken vanaf al je apparaten. Het Apparaten-menu helpt je te beheren waar je bent ingelogd. We hebben een nieuwe knop toegevoegd op snel een desktop-apparaat te verbinden en een instelling om inactieve sessies na een bepaalde tijd automatisch uit te loggen.

Tik op een apparaat in de lijst om meer informatie te zien en kies of dit apparaat oproepen of nieuwe geheime chats kan ontvangen.

Telegram is beschikbaar voor elk platform – kijk op telegram.org/apps om de app voor je andere apparaten te downloaden.

Anoniem reageren in publieke groepen

Publieke Groupen and Reactief op kanalen maken het mogelijk om het makkelijk over onderwerpen te hebben met duizenden mensen tegelijkertijd. Deze groepen worden voor vanalles gebruikt, van het praten over democratie tot het babbelen met fans, daarom hebben we nu de mogelijkheid toegevoegd om te reageren als kanaal in deze chats.

Tik op de profielfoto naast de berichtenbalk en kies 1 van je kanalen. Berichten die je hierna verstuurd zullen worden weergegeven met de naam en foto van je kanaal in plaats van je persoonlijke account.

Als je berichten plaats uit naam van je kanaal zie je de naam van het kanaal ook bovenaan je berichtbbubbels.

Nieuwe manieren om in te loggen via een oproep.

Vanaf vandaag kun je met sommige mobiele apparaten inloggen via een ontvangen oproep van Telegram, gevolgd door het invoeren van enkele cijfers van het nummer dat je gebeld heeft - in plaats van het ontvangen van een code via SMS.

Enter digits from a number that just called to log in

Antwooorden op deelnameverzoeken

Als je verzoekt om lid te worden van een groep of kanaal en een beheerder ervan neemt hiervoor contact met je op kun je nu direct zien voor welke groep dit is in de bovenbalk van de chat.

Dit gaat op voor zowel menselijke- als bot-beheerders — middels de laatste updates van de Telegram Bot API, zijn bots een krachtige tool geworden om deelnameverzoeken te beheren.

Volledige chatthema's voor Android

Met onze update in september hebben we 8 nieuwe thema's toegevoegd, die je kunt gebruiken voor individuele chats. Nu zijn ze beschikbaar voor je volledige App. (iOS-gebruikers hadden deze optie al sinds de vorige update).

De Chatinstellingen zijn volledig herontworpen, met extra aandacht voor thema's. De thema's zijn gebouwd door het Telegram-team en allemaal voorzien van een dag- en nachtmodus, geanimeerde achtergrond en een kleurverloop in de chatbubbels.

Text Recognition on iOS 13+

Apparaten met iOS 13 of hoger kunnen nu gebruik maken van tekstherkenning (Live Text) voor foto's in Telegram chats. Hiermee kun je deze snel selecteren, kopiëren en zoeken zonder gebruik te maken van je toetsenbord. Deze uitvoering hiervan is veilig en geheel lokaal, op je apparaat.

De lijst met apparaten die deze functie ondersteunem is te vinden bij Apple yet, mocht jouw apparaat er nog niet in staan dan komt dat hopelijk met een nieuwe iOS-update.

Tekst formatteren in onderschriften op iOS

Een stukje vetgedrukt of cursief kan nou net dat kleine beetje extra nadruk geven aan een bericht. vanaf nu kun je alle formatteringsopties dan ook gebruiken in mediaonderschriften, inclusief links.

Mocht je je afvragen waarom Android deze functie niet krijgt, dan is dat omdat Android deze functie al had. 😉

Herontworkpen contactinformatie en tekstherkenning voor iOS

Contacten, groepen en kanalen hebben nieuwe informatiepagina's met een aanepast uiterlijk in de stijl van iOS 15.

Redesigned contact info on iOS

En dat was het weer voor nu, maar eens zien hoeveel functies we dit jaar nog kunnen toevoegen.


7 december, 2021
Het Telegram Team

Overig nieuws

그룹내 주제 기능, 수집가능한 사용자명, 영상 메시지 음성 텍스트 변환 등

오늘 업데이트에서는 대형 그룹에서 토론을 관리할 수 있는 주제기능, 블록체인에서 보호되는 새로운 형태의 수집 가능한 사용자명, 영상 메시지를 텍스트로 변환할 수 있는 옵션 등을 소개합니다.
5 nov. 2022

무한 반응, 이모지 상태 등

텔레그램의 [기존 업데이트는 맞춤형 움직이는 이모지를 만들기 위한 오픈 플랫폼을 추가하여 이모지에 혁명을 일으켰습니다. 이번 업데이트에서는 무한반응 및 이모지 상태를 통해 새로운 이모지를 사용하여 내 기분을 표현할 수 있는 다양한 방법을 제공합니다.
16 sep. 2022

텔레그램 이모지 플랫폼, 맞춤 움직이는 이모지, 텔레그램 프리미엄 선물하기 등

이번 여름, 텔레그램이 활성사용자 7억명을 돌파하며, 추가적인 독점 기능들에 접근 가능하고 누구나 텔레그램 발전지원을 할 수 있는 텔레그램 프리미엄을 소개했습니다. 오늘 업데이트에는 메시지와 자막에 사용가능한 텔레그램 이모지 플랫폼과 맞춤 움직이는…
12 aug. 2022

7억명 사용자와 텔레그램 프리미엄

텔레그램은 7억명 이상의 월 활성 사용자를 확보하며, 2022년도에 전 세계에서 다운로드 수가 많은 상위 5위 앱이 되었습니다. 이 성장은 온전히 개인 추천으로 이뤄냈습니다 - 아시다시피, 텔레그램은 유료 앱 홍보를 하지 않기 떄문입니다.
21 jun. 2022