Geanimeerde achtergronden

Lees de originele aankondiging in het Engels
Geanimeerde achtergronden en meer

Naast Groepsvideo-oproepen, voegen we met deze update geanimeerde achtergronden en animaties tijdens het versturen van berichten toe. Als toetjes hebben we dan nog een nieuwe menuknop voor bots, nieuwe manieren om stickers te importeren, herinneringen om je account veilig te houden en nog wat meer.

Geanimeerde achtergronden

Maak kennis met geanimeerde achtergronden – voor de eerste keer in een berichten-app! Deze meerkleurige achtergronden worden door een algoritme gegenereerd en bewegen prachtig, iedere keer als je een bericht verstuurd.

Onze ontwerpers hebben deze prachtige, energiezuinige animaties toegevoegd aan alle standaard thema's.

Je kunt meer geanimeerde achtergronden vinden via Instellingen. Android: Chatinstellingen > Wijzig chatachtergrond. iOS: Uiterlijk > Chatachtergrond.

Maak & deel achtergronden

Mochten de standaardopties niet genoeg voor je zijn, dan is het simpel om je eigen geanimeerde achtergronden te maken. Kies drie of vier kleuren om de animatie te activeren, voeg daarna een optioneel patroon toe voor een beetje extra flair.

Als je klaar bent, deel dan je geanimeerde achtergrond met vrienden en familie om ze weer helemaal bij de tijd te krijgen met een fris en fruitige app-ervaring.

Animaties bij het versturen van berichten

Stickers en emoji springen nu naadloos van je toetsenbord je chat in – met eenvoudige animaties die geen invloed hebben op je batterij.

In iOS, is dit ook van toepassing op media die je verstuurd via het bijlagemenu en zelfs op tekstberichten. Je ingevoerde tekst glijdt stijlvol de chat in.

iOS: Semi-doorzichtig & Nieuwe app iconen

In iOS, zijn achtergronden nu deels zichtbaar door de kop- en voet sectie van de chat heen. Hiermee creëren we een chique nieuw uiterlijk voor de interface.

Twee nieuwe app-iconen zijn vanaf nu beschikbaar via Instellingen > Uiterlijk, als toevoeging op de klassieke blauwe en zwarte versies.

Twee nieuwe iconen voor iOS

Ook hebben we een Telegram-functies-knop toegevoegd aan de onderkant van het instellingenmenu in iOS, hiermee open je het Telegram Tips kanaal. Tips zijn beschikbaar in 10 talen, inclusief de recent toegevoegde Turkse versie.

Dezelfde knop was al beschikbaar in Android via het zijmenu.

Herinneringen voor inloginformatie

Het is belangrijk om je Telegram telefoonnummer bijgewerkt te houden, zodat je zeker weet dat je altijd op je account in kunt loggen. Als je je telefoonnummer hebt gewijzigd kun je deze snel bijwerken via de nieuwe herinnering hiervoor in de instellingen op iOS.

Herinnering om je telefoonnummer bijgewerkt te houden.

Android gebruikers krijgen deze herinneringen in de volgende update, voor nu kun je daar nog gewoon je telefoonnummer bijwerken door erop te tikken in Instellingen.

Je krijgt nu ook een melding van Telegram op het moment dat je je twee-staps-verificatie-instellingen wijzigt

Via twee-staps-verificatie in Telegram kun je een extra wachtwoord instellen, die je iedere keer nodig hebt als je op je account in wilt loggen.

Bot Menu

We hebben het makkelijker gemaakt om met bots te communiceren door een speciale menuknop toe te voegen waarmee je door commando's kunt scrollen. Bots kunnen ook de tijdelijke aanduiding in het invoerveld wijzigen om je een beter idee te geven wat voor bericht ze precies van je verwachten.

Botontwikkelaars kunnen nu commando's maken die zichzelf aanpassen op basis van de taalinstelling van de gebruiker en het type chat, ook kunnen ze speciale commando's maken die alleen beschikbaar zijn in specifieke chats of alleen voor beheerders.

Meer informatie hierover Bot API documentatie.

Stickers importeren

De @stickers bot kan je helpen met het maken van nieuwe stickerbundels en het genereren van gebruiksstatistieken van je stickers.

Vandaag geven we ontwikkelaars de mogelijkheid om apps te maken waarmee mensen nieuwe zelfgemaakte stickers kunnen genereren en deze te importeren in Telegram, met 1 druk op de knop.

Als je een ontwikkelaar bent en je interesse hebt in het maken van een app waarmee gebruikers stickers kunnen publiceren op Telegram, kijk dan eens naar de nieuwe Sticker Importhandleiding.

Als je gewoon wilt dat Telegram-gebruikers de stickers installeren die jij hebt gemaakt dat je dan natuurlijk geen app nodig hebt, upload je stickers naar onze bot, en deel de link van je stickerbundel met anderen.

Nieuwe geanimeerde Emoji

Deze update legt de focus op beweging, dus konden we het natuurlijk niet nalaten om nieuwe geanimeerde emoji toe te voegen. Zoals gewoonlijk stuur je een enkele emoji als bericht om deze in je chat te laten verschijnen:

Tijd om onze nieuwe functies uit te proberen — wij gaan weer aan de slag met bouwen waar je om hebt gevraagd, plus nog een paar verrassingen die we in petto hebben, tot snel!

Lees om meer te weten te kopen over groepsvideo-oproepen.


24 juni 2021
Het Telegram-team

Overig nieuws

그룹내 주제 기능, 수집가능한 사용자명, 영상 메시지 음성 텍스트 변환 등

오늘 업데이트에서는 대형 그룹에서 토론을 관리할 수 있는 주제기능, 블록체인에서 보호되는 새로운 형태의 수집 가능한 사용자명, 영상 메시지를 텍스트로 변환할 수 있는 옵션 등을 소개합니다.
5 nov. 2022

무한 반응, 이모지 상태 등

텔레그램의 [기존 업데이트는 맞춤형 움직이는 이모지를 만들기 위한 오픈 플랫폼을 추가하여 이모지에 혁명을 일으켰습니다. 이번 업데이트에서는 무한반응 및 이모지 상태를 통해 새로운 이모지를 사용하여 내 기분을 표현할 수 있는 다양한 방법을 제공합니다.
16 sep. 2022

텔레그램 이모지 플랫폼, 맞춤 움직이는 이모지, 텔레그램 프리미엄 선물하기 등

이번 여름, 텔레그램이 활성사용자 7억명을 돌파하며, 추가적인 독점 기능들에 접근 가능하고 누구나 텔레그램 발전지원을 할 수 있는 텔레그램 프리미엄을 소개했습니다. 오늘 업데이트에는 메시지와 자막에 사용가능한 텔레그램 이모지 플랫폼과 맞춤 움직이는…
12 aug. 2022

7억명 사용자와 텔레그램 프리미엄

텔레그램은 7억명 이상의 월 활성 사용자를 확보하며, 2022년도에 전 세계에서 다운로드 수가 많은 상위 5위 앱이 되었습니다. 이 성장은 온전히 개인 추천으로 이뤄냈습니다 - 아시다시피, 텔레그램은 유료 앱 홍보를 하지 않기 떄문입니다.
21 jun. 2022