Strim Langsung, Majuan Fleksibel, Lompat ke Saluran Seterusnya dan Stiker Bertren

Baca pengumuman rasmi dalam Bahasa Inggeris
Strim Langsung, Majuan Fleksibel, Lompat ke Saluran Seterusnya, Stiker Bertren  dan Lagi

Telegram dilancarkan 8 tahun lalu dan hari ini kami teruskan tradisi kemaskini bulanan kami dengan versi 8.0. Kemaskini ini memperkenalkan strim langsung dengan penonton tanpa had di grup dan saluran, opsyen untuk hapus kapsyen dari media dan sembunyikan nama pengirim bila memajukan, cara mudah untuk lompat ke saluran belum dibaca seterusnya tanpa kembali ke senarai bual anda, stiker panel lebih baik, emoji beranimasi dan banyak lagi.

Strim Langsung Tanpa Had

Kemaskini kami sebelum ini memperkenalkan Panggilan Video satu alatan yang unggul untuk siaran langsung — dan kini tiada had lagi bagi penonton (kecuali jika dihadkan oleh komuniti di saluran anda, atau untuk siaran bagi keseluruhan penduduk di atas Bumi, yang mana satu yang relevan untuk kes anda).

Mulai Strim Langsung di saluran atau Bual Video di grup – keduanya sekarang mendokong penonton tanpa had. Anda kini berpeluang untuk menyiarkan stesen TV anda dari sini, terus dari poket anda.

Untuk mulai, tekan 'Bual Video' (di Grup) atau 'Strim Langsung' (di Saluran) pada halaman profil komuniti di mana anda adalah seorang pentadbir.

Penonton Strim Langsung anda boleh juga angkat tangan mereka dan sertai siaran anda jika anda benarkan mereka.

Majuan Fleksibel

Memajukan kini dapat dilaksanakan dengan lebih mudah. Tekan label 'Majukan Mesej' di atas bar mesej untuk buka label bar tingkap pratonton, memaparkan bagaimana mesej dapat dilihat bila dikirim – bersama dengan beberapa opsyen penyesuaian.

Anda boleh pilih untuk sembunyikan nama pengirim atau sembunyikan kapsyen pada mesej media. Anda juga boleh nyahpilih mesej yang anda tidak ingin kirim atau tukar penerima jika anda tersilap tekan pada bual yang bukan pilihan anda.

Lompat ke Saluran Seterusnya

Ada berjuta saluran satu-ke-ramai di Telegram yang pengguna ikuti untuk berita, peristiwa dan kandungan.

Untuk mengikuti berita dengan lebih mudah dan lancar, anda kini boleh skrol di saluran yang anda ikuti tanpa perlu balik ke senarai bual anda. Bila anda sudah tiba ke baris paling bawah di saluran anda, leret ke atas untuk ke saluran seterusnya yang belum dibaca.

Jika anda telah menyusun bual anda dengan Folder atau Bual Diarkib, aplikasi akan mengikut struktur yang anda telah tetapkan: saluran di folder sedang diguna kemudian dalam setiap folder, kemudian baki seterusnya di Semua Bual dan di Arkib. Hanya dengan membuka saluran dari folder Pembelajaran anda untuk membaca kesemuanya tanpa diganggu oleh Meme – dan sebaliknya.

Stiker Bertren

Terima kasih kepada platform terbuka dan ribuan stiker yang percuma dan berkualiti tinggi yang terkandung dalam direktori stiker, ada terdapat stiker yang sesuai dengan setiap situasi. Kemaskini ini membolehkan ianya lebih mudah untuk mencari stiker tersebut.

Stiker Bertren kini dipaparkan atas ‘Terbaru Diguna’ dalam panel stiker anda. Tekan ‘Tambah’ untuk simpan pek tersebut untuk kegunaan masa hadapan – seksyen stiker bertren merupakan salah satu dari yang jarang-jarang ditemui di dunia ini yang sentiasa dikemaskini lebih kerap dari aplikasi Telegram.

Bila anda skrol melalui pek anda atas pada panel, gambar kecil membesar dan memaparkan nama pek stiker anda.

Telegram untuk Android juga mendapat pratonton lebih besar untuk cadangan stiker. Untuk mendapat cadangan, masukkan satu emoji di ruang menaip. Untuk melihat lebih banyak cadangan stiker, leret ke atas pada panel cadangan.

Jika anda mempunyai perkara tertentu di fikiran anda dan tiada dalam set anda, taip satu perkataan dalam medan carian untuk dapatkan padanan dari direktori stiker. Cuba taip ‘kuning’, ‘binatang’,’kucing’, dll.

Memilih Stiker

Sama dengan ’Menaip…’ atau ’Merakam mesej suara’, aplikasi sekarang memaparkan status di atas bahagian bual ’Memilih stiker’ — agar anda tahu yang pasangan bual anda masih berada di situ, hanya menunggu untuk respon beranimasi yang tepat.

Pembilang Komen Belum Dibaca

Banyak saluran mempunyai komen didayakan untuk apa yang diposkan supaya pelanggan saluran boleh berinteraksi dan berkongsi fikiran mereka. Kami baru-baru ini berpeluang untuk menguji ciri ini dengan ribuan ucapan hari jadi — terima kasih kami ucapkan di atas segala sokongan anda.

Sama seperti dengan bual, bila anda buka talian komen yang mempunyai mesej baru, ’pembilang’ akan timbul menunjukkan bilangan komen belum dibaca.

Komen belum dibaca di talian benang anda baru buka

Emoji Beranimasi Baru

Bulan ini kami bertanya diri kami: “Patutkah kami berhenti dari mengeluarkan emoji beranimasi dengan setiap kemaskini?”. Selepas berbincang lanjut kami merumuskan jawapan seperti berikut: “Mungkin tidak. ”Kirim mesej dengan satu emoji untuk memperolehi salah satu dari karya agung di bual:

Itu sahaja untuk hari ini — dan kami telahpun mempunyai beberapa perkara yang sedang dibangunkan untuk kemaskini akan datang. Kita jumpa di sana!


31 Ogos 2021
Pasukan Telegram

Berita Lain

그룹내 주제 기능, 수집가능한 사용자명, 영상 메시지 음성 텍스트 변환 등

오늘 업데이트에서는 대형 그룹에서 토론을 관리할 수 있는 주제기능, 블록체인에서 보호되는 새로운 형태의 수집 가능한 사용자명, 영상 메시지를 텍스트로 변환할 수 있는 옵션 등을 소개합니다.
5 Nov 2022

무한 반응, 이모지 상태 등

텔레그램의 [기존 업데이트는 맞춤형 움직이는 이모지를 만들기 위한 오픈 플랫폼을 추가하여 이모지에 혁명을 일으켰습니다. 이번 업데이트에서는 무한반응 및 이모지 상태를 통해 새로운 이모지를 사용하여 내 기분을 표현할 수 있는 다양한 방법을 제공합니다.
16 Sep 2022

텔레그램 이모지 플랫폼, 맞춤 움직이는 이모지, 텔레그램 프리미엄 선물하기 등

이번 여름, 텔레그램이 활성사용자 7억명을 돌파하며, 추가적인 독점 기능들에 접근 가능하고 누구나 텔레그램 발전지원을 할 수 있는 텔레그램 프리미엄을 소개했습니다. 오늘 업데이트에는 메시지와 자막에 사용가능한 텔레그램 이모지 플랫폼과 맞춤 움직이는…
12 Ogo 2022

7억명 사용자와 텔레그램 프리미엄

텔레그램은 7억명 이상의 월 활성 사용자를 확보하며, 2022년도에 전 세계에서 다운로드 수가 많은 상위 5위 앱이 되었습니다. 이 성장은 온전히 개인 추천으로 이뤄냈습니다 - 아시다시피, 텔레그램은 유료 앱 홍보를 하지 않기 떄문입니다.
21 Jun 2022