Chatthema's, interactieve emoji, leesbevestigingen in groepen en livestreamopname

Lees de originele aankondiging in het Engels
Introductie van chatthema's, interactieve emoji, leesbevestigingen in groepen en livestreamopname

Met de update van vandaag kun je verschillende thema's instellen voor individuele chats, je gevoelens delen met dierbaren met behulp van interactieve emoji met schermvullende effecten, gedetailleerde leesbevestigingen in groepen zien en video en audio opnemen van live-uitzendingen.

Chatthema's

Telegram heeft talloze functies om je chats te organiseren en het uiterlijk ervan aan te passen, van chatmappen tot geanimeerde achtergronden. In deze update komen coördinatie en decoratie samen met nieuwe thema's voor individuele chats.

Onze ontwerpers hebben 8 nieuwe thema's gemaakt die je kunt toepassen op specifieke privéchats. Elk nieuw thema is voorzien van berichtbubbels met kleurovergang, prachtig geanimeerde achtergronden en unieke achtergrondpatronen.

Zowel jij als je chatpartner kunnen het thema voor beide kanten kiezen, zodat elk gesprek gemakkelijk te herkennen is, zelfs als je je bril niet kunt vinden. Zo kan je verschillende thema's instellen voor chats met collega's en familieleden, zodat je nooit meer per ongeluk die video naar je baas stuurt.

Om een thema in te stellen voor je chat op Android, tik je op de chatkop > ⋮ > Kleuren wijzigen. Op iOS, tik je op de chatkop > ⋯ > Kleuren wijzigen. Je chatpartner zal het thema zien als die de laatste versie van Telegram gebruikt.

Elk thema wordt geleverd met een dag- en nachtversie en volgt de nachtmodusinstellingen van je app – of je het nu de hele dag donker houdt of je chats de zon laat volgen.

Deze eerste 8 thema's zijn nog maar het begin – onze ontwerpers zijn al bezig om er meer toe te voegen.

Interactieve emoji

We zijn dol op geanimeerde emoji, maar er zijn momenten dat zelfs een groot rood kloppend hart – dat je telefoon laat trillen bij elke slag! – gewoon niet genoeg is om je gevoelens uit te drukken.

Met een beetje code, een beetje tekenwerk en veel duistere magie, hebben we een nieuwe manier ontwikkeld om emoties rechtstreeks te delen. Stuur een enkele 🎆 🎉 🎈 👍 💩 of ❤️ naar een privéchat en tik daarna op de geanimeerde emoji om een schermvullend effect te ontketenen.

Als jij en je chatpartner de chat open hebben, spelen de animaties en trillingen gelijktijdig af op jullie toestellen, zodat je je dichtbij voelt, zelfs als je ver uit elkaar bent.

Je chatpartner zal de effecten alleen zien als die de laatste versie van Telegram gebruikt.

Onze artiesten zijn al terug in de kerkers, werkend aan nieuwe schermvullende effecten voor meer geanimeerde emoji.

Leesbevestigingen in kleine groepen

Zowel chatthema's als interactieve emoji werken momenteel alleen in privéchats. Maar deze update bevat ook een grote verandering voor groepen.

Groepsberichten worden als gelezen (✓✓) gemarkeerd zodra een ander lid ze ziet. In kleine groepen kan je nu ook een bericht selecteren dat je hebt verzonden om te zien welke groepsleden het hebben gelezen.

Om de privacy van gebruikers te beschermen, worden leesbevestigingen in groepen slechts 7 dagen bewaard nadat het bericht is verzonden. Het is niet de zaak van Telegram om alles bij te houden wat je ooit hebt gezien.

Livestreams en videochats opnemen

Telegram biedt onderdak aan miljoenen gemeenschappen die live-evenementen kunnen organiseren voor een onbeperkt aantal kijkers. Of het nu gaat om een eenmalig concert of een alledaagse algebrales, beheerders kunnen nu livestreams en videochats opnemen om ze te publiceren voor degenen die de liveversie hebben gemist.

Beheerders kunnen direct vanuit het livestream- of videochatmenu een opname starten – met opties om video en audio of alleen audio op te nemen. Om video op te nemen, kies een oriëntatie voor het uiteindelijke videobestand, staand of liggend. Nadat je klaar bent met opnemen of de uitzending beëindigt, wordt het bestand direct geüpload naar je bewaarde berichten.

Tik op ⋮ of ⋯ om het uitzendmenu te openen en de opname te starten. Tijdens de opname verschijnt er een rode stip naast de titel van de uitzending.

En dat zou je genoeg te doen moeten geven tot we terug zijn met de volgende update. Zoals altijd, het zal niet lang duren.


18 september 2021
Het Telegram-team