Sohbet Temaları, Etkileşimli İfade, Gruplarda Okundu Bilgisi ve Canlı Yayın Kaydı

Orijinal duyuruyu İngilizce okuyun
Sohbet Temaları, Etkileşimli İfade, Gruplarda Okundu Bilgisi ve Canlı Yayın Kaydı Tanıtımı

Bugünün güncellemesi, bireysel sohbetler için farklı temalar belirlemenize, tam ekran efektlerine sahip etkileşimli ifadeleri kullanarak duygularınızı sevdiklerinizle paylaşmanıza, gruplarda ayrıntılı okundu bilgisini görmenize ve canlı yayınlardan video ve ses kaydetmenize olanak tanır.

Sohbet Temaları

Telegram; Sohbet Klasörleri, Hareketli Arka Planlar gibi sohbetlerinizi düzenlemek ve sohbet görünümlerini özelleştirmek için düzinelerce özelliğe sahiptir. Bu güncelleme ile koordinasyon ve dekorasyon, bireysel sohbetler için yeni temalarla bir araya geliyor.

Tasarımcılarımız, belirli özel sohbetlere uygulayabileceğiniz 8 yeni tema oluşturdu. Yeni temaların her biri renkli gradyan mesaj baloncukları, güzel hareketli arka planlar ve benzersiz arka plan desenleri içerir.

Hem siz hem de sohbet ortağınız, her iki taraf için de geçerli olacak bir tema seçebilir ve böylece gözlüğünüzü bulamadığınız zamanlarda bile herhangi bir sohbeti kolayca tanıyabilirsiniz. Bu şekilde iş arkadaşlarınızla ve aile üyelerinizle sohbetler için farklı temalar belirleyebilir ve yanlışlıkla patronunuza şu videoyu tekrar göndermezsiniz.

Android'de sohbetiniz için bir tema belirlemek için ⋮ > Renkleri Değiştir'e dokunun. iOS'te Sohbet Başlığı > ⋯ > Renkleri Değiştir'e dokunun. Sohbet ortağınız, Telegram'ın en son sürümünü kullanıyorsa temayı görecektir.

Temaların her biri hem gündüz hem de gece sürümüyle birlikte gelir ve uygulamanızın gece modu ayarlarını takip eder. İster tüm gün karanlıkta kalın, isterseniz de sohbetleriniz güneşi takip etsin.

Bu ilk 8 tema sadece başlangıç, tasarımcılarımız daha fazlasını eklemek için çalışıyor.

Etkileşimli İfade

İfadeleri canlandırmayı seviyoruz, ancak atan büyük kırmızı bir kalbin bile, her atışla telefonunuzu titretmesi gereken zamanlar vardır! Ancak bu bile duygularınızı ifade etmek için tek başına yeterli değildir.

Biraz kod, biraz çizim ve bolca kara büyü ile gerçek zamanlı olarak duyguları paylaşmanın yeni bir yolunu yarattık. Herhangi bir özel sohbete tek bir 🎆 🎉 🎈 👍 💩 veya ❤️ gönderin, ardından tam ekran efektini ortaya çıkarmak için hareketli ifadeye dokunun.

Hem siz hem de sohbet ortağınızda ilgili sohbet açıksa, animasyonlar ve titreşimler cihazlarınızda aynı anda oynatılır, böylece kendinizi uzaktayken bile yakın hissedersiniz.

Sohbet ortağınız, etkileri yalnızca Telegram'ın en son sürümünü kullanıyorsa görecektir.

Sanatçılarımız zindanlarına geri döndü ve daha fazla hareketli ifade için yeni tam ekran efektler üzerinde çalışıyorlar.

Küçük Gruplarda Okundu Bilgisi

Hem sohbet temaları hem de etkileşimli ifadeler şu anda yalnızca özel sohbetlerde çalışmaktadır. Ancak bu güncelleme, gruplar için büyük bir değişikliği de içeriyor.

Grup mesajları, başka bir üye görür görmez okundu (✓✓) olarak işaretlenir. Küçük gruplarda, hangi grup üyelerinin mesajınızı okuduğunu görmek için gönderdiğiniz bir mesajı seçebilirsiniz.

Kullanıcıların gizliliğini korumak için, gruplardaki okundu bilgileri yalnızca mesaj gönderildikten sonra 7 gün boyunca saklanır. Şimdiye kadar gördüğünüz her şeyin kaydını tutmak Telegram'ın işi değil.

Canlı Yayınları ve Görüntülü Sohbetleri Kaydedin

Telegram, sınırsız izleyici için canlı etkinlikler oluşturabilen milyonlarca topluluğa ev sahipliği yapıyor. İster hayatta bir kez yaşanabilecek bir konser ister günlük bir cebir dersi olsun, yöneticiler artık canlı sürümü kaçıranlar için yayınlamak üzere Canlı Yayınları ve Görüntülü Sohbetleri kaydedebilir.

Yöneticiler, Video ve Ses veya Sadece Ses kaydetme seçenekleriyle Canlı Yayın veya Görüntülü Sohbet menüsünden bir kayıt başlatabilirler. Video kaydetmek için son video dosyasına uygulanacak Dikey veya Yatay bir yönlendirme seçin. Kaydı bitirdikten veya yayını sonlandırdıktan sonra, dosya anında Kayıtlı Mesajlarınıza yüklenir.

Yayın menüsünü açmak ve kayda başlamak için, ⋮ veya ⋯ öğesine dokunun. Kayıt sırasında yayın başlığının yanında kırmızı bir nokta belirir.

Ve bu, bir sonraki güncellemeyle geri dönene kadar size yeterince şey sunmalı. Her zaman olduğu gibi, bu uzun sürmemeli.


19 Eylül 2021
Telegram Ekibi