Verificatierichtlijnen voor profielen

Verificatie

Telegram biedt verificatiemogelijkheden voor publieke figuren en organisaties, zodat gebruikers makkelijk kunnen herkennen welke de officiële bronnen zijn. Over het algemeen geeft Telegram de verificatiestatus aan officiële kanalen, bots en openbare groepen die geldige geverifieerde accounts hebben op tenminste 2 van de volgende platforms:

  • TikTok
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter
  • VK
  • Snapchat

We raden aan om een link naar je Telegram-kanaal, bot of groep toe te voegen aan je bio op deze platforms, zodat we zeker weten dat ze van jou zijn. Zodra dat in orde is, kun je contact opnemen met onze @VerifyBot om het proces te starten.

Relevantiecontrole

Tijdens het proces wordt ook gevraagd dat je tenminste 2 links naar nieuwsartikelen deelt waarin jij of je organisatie wordt genoemd. De volgende situatie heeft de voorkeur:

  • De uitgever is welbekend en reputabel
  • Het artikel is in het Engels

Het artikel dient de naam van de publieke figuur of organisatie te bevatten, maar het is niet erg als de Telegram-link ontbreekt.

Wat als ik geen geverifieerd account op 2 van deze platforms heb?

Als je een onbetwiste Wikipediapagina hebt die voldoet aan de relevantiecriteria van Wikipedia – de pagina dient ook een link naar je kanaal, bot of openbare groep op Telegram te bevatten – kan het worden beschouwd als 1 geverifieerd profiel.

Als het om een organisatie gaat, is het ook acceptabel als de officiële website van de organisatie een link naar het Telegram-kanaal bevat. De bot zal de mogelijkheid bieden om extra info en opmerkingen toe te voegen nadat de sociale medialinks zijn gecontroleerd.

Als je een Wikipedia-pagina of officiële website deelt in plaats van sociale media-accounts, is het belangrijk dat ze een link bevatten naar het kanaal, de groep of de bot die je op Telegram wilt verifiëren.

Wat als ik geen twee nieuwsartikelen kan vinden?

Als je een onbetwiste Wikipediapagina hebt die aan de relevantiecriteria van Wikipedia voldoet – die ook een link naar je kanaal, bot of openbare groep op Telegram bevat – kan het in de plaats komen van 1 ontbrekend nieuwsartikel.

Als het om een organisatie gaat, is het ook acceptabel als de officiële website van de organisatie een link naar het Telegram-kanaal bevat. De bot zal de mogelijkheid bieden om extra info en opmerkingen toe te voegen nadat de sociale medialinks zijn gecontroleerd.

Wat houdt verificatie in?

Dit betekent dat het kanaal, de groep of de bot officieel is en door Telegram is geverifieerd. Elke organisatie en publieke figuur mag verificatie aanvragen – het proces en de vereisten zijn uniform voor alle aanvragen.

Geverifieerde chats krijgen een speciale badge Verification Check op hun infopagina. Deze badge is ook te zien in de zoekresultaten en chatlijsten van gebruikers.

Verificatie betekent niet dat we staan achter de meningen of inhoud die door een chat worden gedeeld – het is alleen bedoeld zodat gebruikers, journalisten en onderzoekers makkelijker de officiële bron kunnen herkennen.

Kan mijn gebruikersaccount worden geverifieerd?

Sorry, Telegram biedt op dit moment geen verificatie voor gebruikersaccounts. Verificatie is alleen mogelijk voor grote, actieve officiële kanalen, groepen en bots.

Heb ik verificatie nodig?

Verificatie geeft je geen extra mogelijkheden binnen Telegram - het is slechts een manier om te laten zien dat je kanaal, groep of bot officieel is. Een link naar Telegram op je officiële site of andere accounts kan hetzelfde effect hebben.

Hoe verander ik de naam of verkorte link na verificatie?

Een geverifieerd kanaal, groep of bot kan zijn naam of verkorte link (t.me/…) niet meer wijzigen. Als er echt een wijziging nodig is, kun je eerst de verificatiestatus verwijderen. Neem contact op met @VerifyBot en verstuur /unverify. Nadat je de nodige wijzigingen hebt aangebracht, kun je het verificatieproces opnieuw doorlopen via de bot.