Відеовиклики на 1000 глядачів, пришвидшення відеозаписів, відеоповідомлення 2.0 та інші нововведення

Читати оригінал англійською
TITLE

Групові відеовиклики тепер підтримують до 1000 глядачів. У новій версії Telegram можна також переглядати відеозаписи в пришвидшеному або сповільненому режимі. Для відеоповідомлень збільшено якість та роздільну здатність зображення та додано можливість розгорнути відео на всю ширину чату. Демонстрація екрана стала доступною у відеовикликах між двома користувачами, крім того, у будь-яких викликах при демонстрації екрана передається звук з пристрою.

Групові відеовиклики 2.0

У режимі відеоконференції можуть одночасно транслювати відео з камери або зображення з екрана до 30 учасників. Від сьогодні відеоконференції також підтримують до 1000 глядачів — завдяки цьому через Telegram можна дивитися трансляції людей, концертів та інших масових заходів.

В одному з найближчих оновлень обмеження на кількість глядачів буде зняте.

Щоб запустити конференцію, виберіть «Голосовий чат» у меню ⋮ в профілі будь-якої групи, у якій ви є адміністратором, після чого увімкніть трансляцію відео. Для користувачів iOS кнопка «Голос. чат» доступна прямо в профілі групи.

Відеоповідомлення 2.0

Відеоповідомлення дають змогу швидко поділітися з друзями тим, що відбувається навколо, не зберігаючи в телефоні зайвих відеозаписів. Від сьогодні якість та роздільну здатність зображення у відеоповідомленнях збільшено — а якщо натиснути на одержане відеоповідомлення, воно розгорнеться на всю ширину чату.

Якщо поставити відеоповідомлення на паузу, його можна перемотати назад або вперед — тож якщо ви щось пропустили або недочули, то повідомлення не доведеться передивлятися знову.

Аби перемкнутися в режим відеоповідомлень, коротко натисніть на іконку мікрофона праворуч від поля введення. Щоб надіслати відеоповідомлення, утримуйте пальцем іконку камери, що з'явилася.

Крім того, музика, що ви запустили на пристрої, тепер продовжує грати під час записування відеоповідомлення, а під час записування із задньої камери можна наблизити зображення, потягнувши двома пальцями.

Пришвидшення відеозаписів

В оновленому відеоплеєрі можна сповільнити або пришвидшити відеозапис, вибравши швидкість 0.5, 1.5 або . На Android також підтримується швидкість 0.2x.

Аби вибрати швидкість відтворення, розгорніть програвач на повний екран і натисніть на кнопку «⋯» (iOS) або «⋮» (Android).

З 2019 ви можете вказати в описі відеозапису той чи інший час (наприклад, 0:30) — при натисканні на позначку відеозапис буде запущено зі вказаного моменту. Позначки також працюють у відповідях на повідомлення з відео або посиланням на YouTube.

Відтепер ви можете затиснути позначку пальцем, щоб скопіювати посилання на відповідний момент у буфер обміну — і поділитися з іншими співрозмониками.

Демонстрація екрана зі звуком

У новій версії демонструвати екран можна як у групоих відеовикликах, так і у викликах між двома користувачами. При цьому транслюється не лише зображення, а й звук з вашого пристрою.

При ввімкненні камери у викликах та групоих викликах стало зручніше вибирати джерело відео — а попередній перегляд зображення допоможе переконатися, що все гаразд і ви готові з'явитися на екранах співрозмовників.

Щоб увімкнути демонстрацію екрана під час виклику, натисніть на іконку камери і виберіть екран як джерело відео.

Автовидалення повідомлень через місяць

Таймер автоматичного видалення повідомлень у чатах тепер можна встановити на 1 місяць — на додачу до 1 дня та 1 тижня.

Автовидалення повідомлень через місяць

Аби ввімкнути автовидалення на Android, натисніть ⋮ > «Очистити історію» і виберіть потрібний інтервал часу. На iOS натисніть «Вибрати» > «Очистити чат» > «Увімкнути автовидалення».

Розмір пензлика в медіаредакторі

У медіаредакторі можна додати малюнок, текст чи наліпку до фотографії або відеозаписом перед надсиланням. Аби було зручніше малювати малі деталі, при зміненні масштабу тепер також змінюється розмір пензлика.

Ви також можете вручну змінити розмір пензлика: потягніть угору вказівник при виборі кольору.

У застосунку Telegram для комп'ютерів теж з'явився редактор зображень: перед надсиланням фотографії чи знімка екрана можна кадрувати, повернути чи віддзеркалити зображення, додати до нього малюнок чи наліпку. Ви також можете надіслати відредаговану версію як файл без стиснення — для цього зніміть позначку Стиснути зображення перед надсиланням.

Анімації на заблокованому екрані

Додано нові анімації для блокування та розблокування застоснку за пін-кодом. Якщо ви використовуєте анімований фон, він буде відображатися і на екрані розблокування.

Новий механізм відновлення пароля

Нові сповіщення в налаштуваннях дадуть змогу перевірити, що ви точно пам'ятаєте свій пароль для двоетапної перевірки.

За наявності доступу до вашого облікового запису в Telegram, ви зможете змінити пароль, навіть якщо забули старий і не вказали електронної пошти для відновлення. Скидання пароля триватиме 7 днів — протягому цього строку операцію можна скасувати з будь-якого з ваших пристроїв.

Поліпшення вбудованої камери на iOS

Тепер ви можете вибрати рівень наближення від 0.5 до при зніманні відеозаписів чи фотографій, якщо ваш пристрій це підтримує. Щоб відрегулювати масштаб ще точнішим, затисніть пальцем кнопку наближення — з'явиться додатковий повзунок.

Аби використовувати вбудовану камеру на iOS, натисніть на іконку 📎 поряд з полем введення, а потім на ділянку камери в меню вкладення.

Інші нововведення для iOS

При пересиланні повідомлень можна натиснути на кнопку «Вибрати» і надіслати повідомлення відразу кільком адресатам — наприклад, швидко поділитися мемом з усіма друзями.

TITLE

Аби виділити декілька чатів (наприклад, для архівування чи видалення), проведіть по списку чатів двома пальцями.

Коли ви гортаєте історію листування в груповому чаті, фотографії учасників завжди видно поряд з повідомленнями, щоб було простіше орієнтуватися.

Нові анімовані емодзі

Ми продовжуємо поповнювати лави анімованих емодзі. Аби подивитися на анімовану версію, надішліть у будь-який чат один з цих емодзі окремим повідомленням:

На сьогодні це все. Ми вже працюємо над наступним оновленням — на швидкості .


30 липня 2021
Команда Telegram

Інші новини

استوری‌های گروه و ۸ قابلیت دیگر

تلگرام، با ۹ قابلیت جدید، مکالمات درون گروه‌ها را وارد مرحله جدیدی می‌کند و معنای ارتباط چند به چند را تغییر می‌دهد. از این پس، گروه‌ها می‌توانند استوری منتشر کنند و آن‌ها را به عنوان…
29 лютого 2024

پیام‌های ذخیره شده 2.0، پیام‌های صوتی یک بار پخش‌شونده و ۸ قابلیت دیگر

۱۰ قابلیت جدید به تلگرام اضافه کردیم که شامل پیام‌های ذخیره شده‌ی ارتقا یافته، پیام‌های صوتی و ویدیویی یک بار مصرف که پس از پخش حذف می‌شوند،…
31 січня 2024

تماس‌های ارتقا یافته، جلوه‌ی تانوس و ربات‌های بهتر

در دهمین به‌روزرسانی سال ۲۰۲۳، تماس‌ها با افزایش عملکرد و کاهش میزان مصرف باتری بهبود یافته، جلوه‌ی جدیدی برای حذف پیام‌ها و چندین مورد…
31 грудня 2023

ظاهر کانال، پست در استوری و موارد دیگر

در به‌روزرسانی کریسمس تلگرام، قابلیت تنظیم پس‌زمینه، اموجی وضعیت و لوگوی پروفایل برای کانال‌ها نیز فعال شده، کاربران می‌توانند پست‌های کانال‌ها را در استوری بازنشر کرده و امکان هدیه…
23 грудня 2023