1000 İzleyiciye Kadar Görüntülü Aramalar, Görüntülü Mesajlar 2.0, Video Oynatma Hızı ve Daha Fazlası

Orijinal duyuruyu İngilizce okuyun
1000 İzleyiciye Kadar Görüntülü Arama, Görüntülü Mesajlar 2.0, Video Oynatma Hızı ve Daha Fazlası

Bu güncelleme, videoyu bir sonraki seviyeye taşıyor. Görüntülü grup aramaları artık 1000'e kadar izleyiciye sahip olabilir, görüntülü mesajlar daha yüksek kalitede kaydedilebilir ve genişletilebilir, normal videolar 0.5 veya 2x hızlarında izlenebilir. Ayrıca, birebir aramalar da dahil tüm görüntülü aramalara sesli ekran paylaşımı ve çok daha fazlasını ekledik.

Görüntülü Grup Aramaları 2.0

Görüntülü grup aramaları, 30'a kadar kullanıcının hem kameralarından hem de ekranlarından video yayınlamasına olanak tanıyor. Artık 1000 kişi çevrimiçi derslerden canlı rap savaşlarına kadar her şeyi izleyebilir.

Dünyadaki tüm insanlar bir grup aramasına katılıp bizi kutlamada yodel'i izleyene kadar bu sınırı artırmaya devam edeceğiz (yakında).

Görüntülü Grup Araması başlatmak için, yönetici olduğunuz herhangi bir grubun bilgi sayfasından (Android'deki ⋮ menüsünden) bir Sesli Sohbet oluşturun ve ardından videonuzu açın.

Görüntülü Mesajlar 2.0

Görüntülü mesajlar, galerinize başka bir video eklemeden çevrenizi kontrol etmenin veya onlarla paylaşmanın hızlı bir yoludur. Görüntülü mesajlar, artık daha yüksek çözünürlüğe sahip ve onları genişletmek için bir görüntülü mesaja dokunabilirsiniz.

Genişletilmiş bir görüntülü mesaja dokunmak onu duraklatır ve bir kelimeyi kaçırmanız durumunda size mesajı hızlı ileri veya geri alma fırsatı verir.

Bir görüntülü mesajı kaydetmek ve sesli mesaj kaydından videoya geçmek için mesaj çubuğundaki mikrofon simgesine dokunun. Kaydetmek için basılı tutun, ardından geri dönmek için kamera simgesine dokunun.

Cihazınızdan gelen ses siz mesaj kaydederken çalmaya devam eder, böylece artık en sevdiğiniz şarkılara eşlik edebilir veya podcast'inizi duraklatmadan yanıt verebilirsiniz. Ayrıca, arka kameranızla kayıt yapmak, yakınlaştırmak için sıkıştırmanızı ve bir mesafeden bir şeyler yakalamanızı veya dramatik bir efekt eklemenizi sağlar (ürkütücü müzik dahil değildir)

Video Oynatma Hızı

Ders videolarına güç katmak ve ağır çekimde kung fu hareketlerini yeniden oynatmak için medya oynatıcı artık 0.5x, 1.5x ve 2x oynatma hızlarını destekliyor. Android geliştiricimiz sinek kuşlarının hayranıdır, bu nedenle uygulamamız 0.2x hızını da destekler.

Video oynatma hızınızı değiştirmek için, bir videoyu tam ekranda izlerken Android'de ⋮ veya iOS'te ⋯ öğesine dokunun.

Android'de ayrıca 0.5x, 1x, 1.5x ve 2x oynatma hızı arasında geçiş yapmak için ses veya görüntülü mesajlar oynatılırken 2X düğmesine basılı tutabilirsiniz.

Zaman Damgası Bağlantıları

2019'dan bu yana, altyazılara veya videolara ve YouTube bağlantılarına verilen yanıtlara 0:30 gibi bir zaman damgası koymak, kullanıcıların tam olarak bu saniyeye atlamasına olanak tanır. Artık bağlantıyı kopyalamak ve anı başka bir sohbette paylaşmak için bir mesajdaki zaman damgasına basılı tutabilirsiniz.

Sesli Ekran Paylaşımı

Birebir aramalara da ekran paylaşımı eklendi ve artık herhangi bir görüntülü aramada yayın yaparken cihazınızdaki sesi de içeriyor. Bu yüzden, sunum sırası size gelmeden Super Mario'yu bıraktığınızdan emin olun veya bırakmayın ve oyunu ses efektleri için kullanın.

Herhangi bir arama sırasında videoyu açarken, bir kamera seçmek için kaydırabilir veya bunun yerine ekranınızı paylaşabilirsiniz ve canlı yayına geçmeden önce her şeyin mükemmel olduğundan emin olmak için video önizlemesini kullanabilirsiniz.

Bir görüntülü arama sırasında ekranınızı paylaşmak için kamera düğmesine dokunun ve video kaynağı olarak ekranınızı seçin.

1 Ay Sonra Otomatik Silme

Herhangi bir sohbetteki mesajlar, 1 gün veya 1 hafta sonra ve şimdi 1 ay sonra kendilerini silecek şekilde ayarlanabilir.

1 Ay Sonra Otomatik Silme

Android'de zamanlayıcıyı etkinleştirmek için ⋮ > Geçmişi Temizle'ye dokunun ve bir süre seçin. iOS'te bir mesaja basılı tutun, Seç > Sohbeti Temizle (sol üst) > Otomatik Silmeyi Etkinleştir'e dokunun.

Hassas Çizim

Medya düzenleyici, fotoğraflarınızı ve videolarınızı çizimler, metinler ve çıkartmalarla canlandırmanıza ve süslemenize olanak tanır. İnce ayrıntıları (veya o mükemmel bıyık ve sivri kulakları) daha kolay eklemek için, yakınlaştırdıkça fırçanızın genişliği azalır ve size bir profesyonel hassasiyeti sağlar.

Fırçanızın genişliğini istediğiniz zaman değiştirmek için renk seçicideki noktayı yukarı sürükleyin.

Telegram Desktop uygulamasının artık görüntüleri kırpmak, döndürmek veya çevirmek ve çizimler ya da çıkartmalar eklemek için kendi fotoğraf düzenleyicisi var. Düzenlenen sürümleriniz, masaüstüne özgü olarak Resimleri Sıkıştır kutusunun işaretini kaldırarak sıkıştırılmamış dosyalar olarak gönderilebilir.

Şifre Animasyonları

Yeni animasyonlar, şifre kilitleme arayüzlerini eskisinden daha hızlı hale getiriyor. Animasyonlu bir arka plan kullanıyorsanız, şifre kilit ekranında da görünecektir. Disko asla durmaz.

Parola Kurtarma ve Hatırlatıcılar

İki Adımlı Doğrulama parolanızı girme alıştırması yapmanıza yardımcı olmak için Ayarlar'a yeni bir istem ekledik.

2 Adımlı Doğrulama Parolanızı Deneyin

Parolanızı unuttuysanız, kurtarma e-postanız olmasa bile, hesabınızda oturum açtığınız sürece çalışan yeni bir parola sıfırlama seçeneği vardır. İşlem 7 gün sürer ve herhangi bir cihazınızdan iptal edilebilir.

Android'de Mesaj Gönderme Animasyonları

İfade ve çıkartmalar gibi, metin mesajları da yeni hafif animasyonlara sahiptir. Gönder'e bastığınızda, metniniz sohbete uçarken sorunsuz bir şekilde mesaj balonuna dönüşür. iOS kullanıcıları bu enerji tasarruflu animasyonları önceki güncellemede almıştı.

iOS'te Yeni Uygulama İçi Kamera

Uygulama içi kamera artık, varsa 0.5x ve 2x dahil olmak üzere cihazınızdaki tüm yakınlaştırma düzeylerini kullanır. Ayrıca, ayrıntılı kontrol ile yakınlaştırma ve uzaklaştırma yapmanızı sağlayan bir yakınlaştırma tekerleğini açmak için basılı tutabilirsiniz.

Uygulama içi kamerayı kullanmak için mesaj çubuğundaki 📎 simgesine ve ardından ek menüsündeki kamera beslemesine dokunun.

iOS için Daha Fazlası

En iyi internet geyiklerini tüm en iyi arkadaşlarınızla paylaşmak için iletme menüsünden 'Seç' seçeneğine dokunarak iletilen mesajlar için birden fazla alıcı seçin.

Birden fazla alıcıya iletme

Sohbet listesinde iki parmağınızla hızlıca kaydırma yapmak; arşivleme, silme veya tümünü okundu olarak işaretleme gibi toplu işlemler için birkaç sohbeti seçer.

Profil resimleri artık grup sohbetlerinde gezinirken mesajları takip eder, böylece birbiri ardına uzun kelime zincirlerinde bile her bir mesajı kimin gönderdiğini her zaman bilirsiniz.

Yeni Hareketli İfadeler

Yeni hareketli ifadeler olmadan hiçbir Telegram güncellemesi tamamlanmaz. Her zaman olduğu gibi, sohbette bunlardan birini almak için tek bir ifade ile bir mesaj göndermeniz yeterlidir:

Ve bugünün güncellemesi bu kadar. Bir sonraki güncelleme üzerinde 2 kat daha hızlı çalışıyoruz.


30 Temmuz 2021
Telegram Ekibi

Diğer Haberler

استوری‌های گروه و ۸ قابلیت دیگر

تلگرام، با ۹ قابلیت جدید، مکالمات درون گروه‌ها را وارد مرحله جدیدی می‌کند و معنای ارتباط چند به چند را تغییر می‌دهد. از این پس، گروه‌ها می‌توانند استوری منتشر کنند و آن‌ها را به عنوان…
29 Şub 2024

پیام‌های ذخیره شده 2.0، پیام‌های صوتی یک بار پخش‌شونده و ۸ قابلیت دیگر

۱۰ قابلیت جدید به تلگرام اضافه کردیم که شامل پیام‌های ذخیره شده‌ی ارتقا یافته، پیام‌های صوتی و ویدیویی یک بار مصرف که پس از پخش حذف می‌شوند،…
31 Oca 2024

تماس‌های ارتقا یافته، جلوه‌ی تانوس و ربات‌های بهتر

در دهمین به‌روزرسانی سال ۲۰۲۳، تماس‌ها با افزایش عملکرد و کاهش میزان مصرف باتری بهبود یافته، جلوه‌ی جدیدی برای حذف پیام‌ها و چندین مورد…
31 Ara 2023

ظاهر کانال، پست در استوری و موارد دیگر

در به‌روزرسانی کریسمس تلگرام، قابلیت تنظیم پس‌زمینه، اموجی وضعیت و لوگوی پروفایل برای کانال‌ها نیز فعال شده، کاربران می‌توانند پست‌های کانال‌ها را در استوری بازنشر کرده و امکان هدیه…
23 Ara 2023