Автоматичне видалення повідомлень, віджети та тимчасові запрошувальні посилання

Читати оригінал англійською
Автоматичне видалення повідомлень, віджети та тимчасові запрошувальні посилання

У Telegram з'явилася можливість налаштувати автоматичне видалення повідомлень у будь-якому чаті, створювати тимчасові запрошувальні посилання для груп та каналів, а також розмістити на головному екрані телефону віджети для швидкого доступу до чатів. Крім того, кількість учасників у групах тепер не обмежена.

Автоматичне видалення повідомлень

Користувачі Telegram можуть у будь-яку мить видалити повідомлення для всіх учасників бесіди, не залишивши сліду листування. У секретних чатах з 2013 року також є таймер самознищення, що дозволяє не відволікатися на самостійне видалення повідомлень.

Від сьогодні ви можете налаштувати автовидалення повідомлень за таймером у будь-якому чаті. Повідомлення автоматично видалятимуться для всіх учасників через 24 години або 7 днів після надсилання.

Автоматичне видалення стосуватиметься лише повідомлень, що надіслані після встановлення таймера, більш раннє листування залишиться в історії чату. На відміну від секретних чатів, зворотній відлік починається відразу після надсилання повідомлення, а не в момент прочитання повідомлення.

Щоб увімкнути автоматичне видалення на Android, натисніть ⋮ > Очистити історію і виберіть потрібний час.
На iOS затисніть палець на будь-якому повідомленні, натисніть «Вибрати» > «Очистити чат» у верхньому лівому куті екрана > «Налаштувати автовидалення».

Ви можете перевірити, скільки часу залишилося до того, як повідомлення зникне з чату. Для цього натисніть на повідомлення на Android або утримуйте його пальцем на iOS.

Time before expiry

Налаштовувати автоматичне видалення повідомлень у групах та каналах можуть лиже їх адміністратори.

Віджети на домашньому екрані

Для швидкого доступу до важливих чатів ви можете додати віджет Telegram на головний екран. Віджет «Чати» покаже останні повідомлення у вибраних чатах, а віджет «Ярлики» — ярлики з ім'ям та фотографією.

На Android чати та повідомлення у віджеті оновлюються в реальному часі, а розмір віджету можна змінювати на власний смак. На iOS розмір віджету фіксований, а дані оновлюються рідше – це пов'язано з системними обмеженнями платформи.

Щоб додати віджет, натисніть та утримуйте палець на доманьому екрані, далі натисніть «Віджети» на Android або піктограму (+) на iOS і виберіть Telegram.

Тимчасові запрошувальні посилання

Запрошувальні посилання — зручний спосіб покликати до вашої групи чи каналу нових учасників. Відтепер, окрім основного посилання, влсники та адміністратори можуть створити додаткові посилання та обмежити для них строк дії, кількість приєднань або обидва параметри одночасно.

Для кожного запрошувального посиланння можна також створити QR-код, який зручно публікувати на візитівках або афішах: що приєднатися до каналу чи групи, користувачу буде достатньо навести на код камеру телефону.

У налаштуваннях також можна переглянути, хто з користувачів приєднався за котрим із посилань, і зробити висновки щодо вашої стратегії розвитку.

Для керування запрошувальними посиланнями перейдіть до профілю групи чи каналу > Змінити > Запрошувальні посилання. Щоб створити для посилання QR-код, натисніть на піктограму (⋮) або (⋯).

Групи з необмеженою кількістю учасників

У будь-якому груповому чаті Telegram можуть обмінюватися повідомленнями, файлами та повідомленнями до 200 000 учасників. Тепер, коли група наближається до максимальної кількості учасників, її можна перетворити на групу для трансляцій — із необмеженою кількістю учасників.

У групах для трансляцій присати повідомлення зможуть лише адміністратори, але в учасників залишиться можливість спілкуватися в голосовому чаті.

Групи для трансляцій особливо підійдуть великим спільнотам, у яких адміністратори публікують новини, коментарі чи інсайди для решти учасників.

Поліпшений імпорт чатів

Можливість імпортувати історію листування з інших застосунків з'явилася в попередньому оновленні Telegram, і розробники продовжують удосконалювати цей інструмент.

Тепер імпортовані повідомлення буде відсортовано за оригінальною датою надсилання – якщо ви імпортували їх до нового чату або чату, у якому менше ніж 1000 повідомлень.

Оновлення в інтерфейсі для надсилання скарг

Можератори Telegram щомісяця перевіряють мільйони скарг на публічні матеріали. Щоб полегшити їхню роботу та пришвидшити перевірку, застосунки завжди пропонуватимуть позначити конкретні повідомлення при надсиланні скарги.

Крім того, тепер ви можете залишити до своєї скарги додатковий коментар. Це особливо знадобиться при надсиланні скарг на несправжні акаунти.

Нові анімовані емодзі

Ми продовжуємо додавати нові анімовані емодзі з кожним оновленням. Щоб подивитися нові анімації, достатньо надіслати до чату одну з цих емоцій одним повідомленням.

Це всі новини на сьогодні. Стежте за оновленнями!


23 лютого 2021
Команда Telegram

Інші новини

Гісторыі ў суполках і яшчэ 8 магчымасцей

Telegram выводзіць камунікацыю ў суполках на новы ўзровень — з 9 новымі магчымасцямі. Цяпер суполкі могуць размяшчаць гісторыі і захоўваць іх як допісы на сваёй старонцы профілю. Можна…
29 лютого 2024

Захаваныя паведамленні 2.0, аднаразовыя галасавыя і відэапаведамленні, і яшчэ 8 новых магчымасцей

На працягу студзеня мы дадалі 10 новых магчымасцей у Telegram – сярод якіх палепшаныя захаваныя…
31 січня 2024

Палепшаныя выклікі, эфект распылення і новы функцыянал ботаў

Дзясятае абнаўленне Telegram у 2023 дадае абноўленыя выклікі з лепшай прадукцыйнасцю і меншым спажываннем зараду батарэі, новы эфект распылення…
31 грудня 2023

Налады выгляду каналаў, адпраўка допісаў у гісторыях і шмат чаго яшчэ

З сённяшнім абнаўленнем любы карыстальнік зможа апублікоўваць допісы з каналаў як гісторыі, каналы атрымаюць пашыраныя налады выгляду,…
23 грудня 2023