Otomatik Silme, Widget'lar ve Süreli Davet Bağlantıları

Orijinal duyuruyu İngilizce okuyun
Otomatik Silme, Widget'lar ve Süreli Davet Bağlantıları

Bu güncelleme, herhangi bir sohbetteki mesajlar için otomatik silme zamanlayıcısının yanı sıra yeni esnek davet bağlantıları ve ana ekran widget'ları ile sohbetlerinize daha hızlı erişim sağlar. Ayrıca, grupların artık sınırsız sayıda üyesi olabilir.

Mesajları Otomatik Silme

Bazı sohbetlerin sonsuza kadar sürmesi amaçlanmamıştır, bu nedenle Telegram kullanıcıları bir sohbetteki mesajları tüm sohbet katılımcıları için herhangi bir zamanda iz bırakmadan silebilirler. 2013'ten bu yana kullanıcılar, Gizli Sohbetlerdeki mesajlar için kendi kendini yok etme zamanlayıcısını da ayarlayabiliyorlar.

Bugünden itibaren, tüm Telegram sohbetlerinde otomatik silme zamanlayıcısını etkinleştirebilirsiniz. Bu, tüm katılımcılar için mesajları gönderdikten 24 saat veya 7 gün sonra otomatik olarak siler.

Otomatik silme, yalnızca zamanlayıcı ayarlandıktan sonra gönderilen mesajlar için geçerlidir, önceki mesajlar sohbet geçmişinde kalır. Gizli Sohbetlerden farklı olarak, geri sayım mesajlar okunduğunda değil, gönderildiğinde başlar.

Android'de zamanlayıcıyı etkinleştirmek için ⋮ > Geçmişi Temizle öğesine dokunun ve ardından bir süre seçin.
iOS'te, bir mesaja basıp basılı tutun, Seç > Sohbeti Temizle (sol üst) > Otomatik Silmeyi Etkinleştir seçeneğini seçin.

Tüm mesajlar, silinme süreleri için geri sayım gösterir. Buna bakmak için Android'de dokunmanız veya iOS'te basılı tutmanız yeterlidir. 🕵️

Bitiş zamanından önceki süre

Gruplar ve kanallarda, yalnızca yöneticiler zamanlayıcıyı etkinleştirebilir veya değiştirebilirler.

Ana Ekran Widget'ları

En önemli sohbetlerinize anında erişim için ana ekranınıza bir Telegram widget'ı ekleyin. Sohbet Widget'ı son mesajların önizlemesini gösterirken, Kısayol Widget'ı yalnızca isimleri ve profil resimlerini gösterir.

Android widget'larındaki sohbetler ve mesajlar sürekli güncel olacaktır ve ekranınızı daha fazla kaplaması için widget'ı daha da genişletebilirsiniz. iOS'teki widget'lar, yalnızca ara sıra yeni veriler alır ve genişletilemez. Bu, sistem sınırlamalarından kaynaklanmaktadır.

Bir widget eklemek için, ana ekranınızda basılı tutun, ardından Android'te Widget'lar veya iOS'teki (+) öğresine dokunun ve Telegram'ı bulun.

Süreli Davet Bağlantıları

Davet bağlantıları, 1 veya 1 milyon kişiyi gruplarınıza ve kanallarınıza getirmenin hızlı ve kolay bir yoludur. Ana davet bağlantısının yanı sıra, sahipler ve yöneticiler artık sınırlı bir süreye, kullanım sayısına veya her ikisine sahip ek bağlantılar oluşturabilirler.

Herhangi bir davet bağlantısı, broşürlerden reklam panolarına kadar her yere konulması için taranabilir bir QR Koduna dönüştürülebilir. Yeni üyelerin nereden geldiğini veya hangi biçimin büyüme için en etkili yöntem olduğunu görmek için herhangi davet bağlantısını kullanarak hangi kullanıcıların katıldığını da görebilirsiniz. 🚀

Davet bağlantılarını görüntülemek ve yönetmek için, Grubunuzun veya Kanalınızın Profilini açın > Düzenle> Davet Bağlantıları seçeneğine dokunun. Bir bağlantıyı QR Koduna dönüştürmek için (⋮) veya (⋯) öğesine dokunun.

Sınırsız Üyeli Gruplar

Telegram grupları, 200.000 kadar üyenin mesaj, medya ve çıkartma alışverişi yapmasına izin verir. Sınıra yakın olan gruplar artık sınırsız üyeye izin veren Yayın Gruplarına dönüştürülebilir.

Bir grubu Yayın Grubuna dönüştürmek, yalnızca yöneticilerin mesaj gönderebilmesini sağlar. Ancak üyeler yine de sesli sohbetlere katılabilirler.

Yayın Grupları, insanların onları takip ederek özel röportajlar, haberler veya sadece ara sıra konuşmalar yapabilecekleri büyük topluluklar için idealdir.

Geliştirilmiş Sohbet İçe Aktarımı

Geliştiricilerimiz geçen ay Telegram'a eklenen sohbet içe aktarma özelliğini geliştirmeye ve genişletmeye devam ediyor. Bugünkü güncellmeleyle içe aktarılan mesajlar, artık yeni veya 1000 mesajdan az mesaj içeren bir Telegram sohbetine eklendiğinde orijinal tarihlerine göre sıralanmış olarak görünecektir.

Orijinal tarihe göre sıralama, şu anda tüm birebir sohbetlere, tüm yeni oluşturulan gruplara ve mevcut daha küçük gruplara aktarım yaparken kullanılabilir.

Geliştirilmiş Bildirme Sistemi

Telegram, platformun kötüye kullanılmadığından emin olmak için her ay milyonlarca kullanıcı raporunu işliyor. Bunu daha verimli hale getirmek için, artık bir rapor gönderirken belirli mesajları seçmenizi isteyeceğiz.

Ayrıca tüm raporlama seçenekleri, sahte hesapları bildirirken olduğu gibi daha fazla ayrıntı vermeniz için bir yorum eklemenize izin verir.

Ve Daha Fazla Hareketli İfade

Yeni bir güncelleme her zaman yeni hareketli ifadeler anlamına gelir. Bu nedenle herhangi bir sohbette tek bir ifade göndererek aşağıdaki yeni karakterleri deneyin.

Bugünkü değişikliklerin hepsi bu. Bu mesaj 3, 2, 1 … içinde silinecek. Tabii ki hayır. Endişelenme, bu bir blog yazısı ve henüz bunu yapamıyorlar. 😅


23 Şubat 2021
Telegram Ekibi

Diğer Haberler

Гісторыі ў суполках і яшчэ 8 магчымасцей

Telegram выводзіць камунікацыю ў суполках на новы ўзровень — з 9 новымі магчымасцямі. Цяпер суполкі могуць размяшчаць гісторыі і захоўваць іх як допісы на сваёй старонцы профілю. Можна…
29 Şub 2024

Захаваныя паведамленні 2.0, аднаразовыя галасавыя і відэапаведамленні, і яшчэ 8 новых магчымасцей

На працягу студзеня мы дадалі 10 новых магчымасцей у Telegram – сярод якіх палепшаныя захаваныя…
31 Oca 2024

Палепшаныя выклікі, эфект распылення і новы функцыянал ботаў

Дзясятае абнаўленне Telegram у 2023 дадае абноўленыя выклікі з лепшай прадукцыйнасцю і меншым спажываннем зараду батарэі, новы эфект распылення…
31 Ara 2023

Налады выгляду каналаў, адпраўка допісаў у гісторыях і шмат чаго яшчэ

З сённяшнім абнаўленнем любы карыстальнік зможа апублікоўваць допісы з каналаў як гісторыі, каналы атрымаюць пашыраныя налады выгляду,…
23 Ara 2023